Fellebbez a doppingolásért eltiltott jamaicai futó

Nesta Carter Usain Bolt
Jamaica's Nickel Ashmeade, Jamaica's Kemar Bailey-Cole, Jamaica's Usain Bolt and Jamaica's Nesta Carter celebrate after winning the men's 4x100 metres relay final at the 2013 IAAF World Championships at the Luzhniki stadium in Moscow on August 18, 2013. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbez a 2008-as pekingi olimpiáról való kizárása ellen Nesta Carter jamaicai sprinter, akinek doppingesete miatt a 4x100-as váltó többi tagjának, így Usain Boltnak az aranyérmét is elvették.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán jelentette be a jamaicai staféta eredményének törlését, melyre a 31 éves sprinter személyesen nem reagált, ügyvédje ugyanakkor bejelentette, hogy a CAS-hoz fordulnak.

Azt már tavaly nyáron lehetett tudni, hogy Carter pekingi mintájának újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során.

A jamaicai váltó Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Jamaica kizárása egyrészt azt jelenti, hogy a pekingi sprintváltó aranyérmese Trinidad és Tobago lett Japán és Brazília előtt, másrészt pedig, hogy az atlétika elmúlt évtizedének első számú alakja, Usain Bolt olimpiai címeinek a száma kilencről nyolcra csökkent.