Véres kerékpárverseny: ütés miatt bukta a szakaszgyőzelmet

Vágólapra másolva!
Véres balhé borzolta a kedélyeket a január 31. és február 4. között zajló Dubai Tour országúti kerékpárverseny harmadik szakaszán. Az összetettben vezető Marcel Kittelt a futam egyik kritikus pontján olyan erősen megütötte az Astana versenyzője, Andrij Grivko, hogy a németnek felszakadt a szemöldöke.

A futam után Grivkót diszkvalifikálták, az Astana pedig elnézést kért Kitteltől és csapatától. Ez nem vigasztalta a 2016-os Dubai Tour győztesét, aki az idei verseny első két szakaszát is megnyerte.

„Nem fogadok el bocsánatkérést, ennek semmi köze a kerékpárversenyhez. Grivko szégyent hozott erre a gyönyörű sportágra" – írta Twitter-bejegyzésében Kittel, aki pályafutása során 9 szakaszt nyert meg a Tour de France-on és négyet a Giro d'Italián.

Nem sokkal később már jobb hangulatban posztolt Kittel, aki a Google segítségével kiderítette, hogy Grivko súlya 70 kg, azaz 16-tal kevesebb, mint az övé. „Tudd, hogy hol vannak a határaid" – üzente riválisának az alábbi photoshoppolt képpel, amelyen már bokszkesztyűben látható:

Kittel egy másik interjúban hozzátette, szerinte az ütés miatt bukta el a szakasz győzelmet, és Grivkót fél évre el kellene tiltani a versenyzéstől.