Vágólapra másolva!
A nyitófordulóban aratott győzelme után második csoportmérkőzésén vereséget szenvedett Póta Georgina a franciaországi Antibes-ben, az asztaliteniszezők Európa Top 16-bajnokságán.

A világranglistán 30. magyar játékos az Európa-bajnoki címvédő török-kínai Hu Melekkel (10.) csapott össze pénteken délután, s a végletekig kiélezett csatában maradt alul. A negyedik szettben meccslabdát hárított, majd egyenlített, s a döntő játszmában neki volt először meccslabdája, de nem sikerült értékesítenie. A folytatásban az első helyen kiemelt Hu előtt adódott újabb lehetőség, s ő ezúttal élt is vele, így versenyben maradt, veresége esetén ugyanis elvesztette volna az esélyét a legjobb nyolc közé kerülésre.

A hatodikként rangsorolt Póta Georgina - 21.15 órától - a két győzelemmel álló román Daniela Dodean-Monteiróval (47.) játssza utolsó mérkőzését az A csoportban.

A tornán négy négyfős csoportot alakítottak ki mindkét nemnél, az első és második helyezettek jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportkörben három, a negyeddöntőtől négy nyert játszmáig tartanak a mérkőzések.

Eredmények, A csoport, 2. forduló:
Hu Melek (török) - Póta Georgina 3-2 (16, -13, 9, -11, 10)
Daniela Dodean - Monteiro (román)-Sofia Polcanova (osztrák) 3-2 (9, -7, 8, -6, 5).