Vágólapra másolva!
Az ESPN, a világ egyik legismertebb sportmédiuma terjedelmes írást közölt honlapján a Sport TV két Super Bowl-kommentátoráról, Faragó Richardról és Bencsics Márkról. Ha úgy tetszik, az NFL magyar pátriárkájáról és a magyar válogatott irányítójáról.

A tengerentúli média felfedezte magának Faragó Richardot és Bencsics Márkot, a Sport TV Super Bowlra kiküldött két kommentátorát.

Az Espn.com oldalon „Ismerjük meg az embert, aki magyarul közvetíti az LI Super Bowlt" címmel terjedelmes írás jelent meg a két magyarról, akiknek köszönhetően az angol, a francia, a német, a spanyol a holland, a dán, a japán és a kínai mellett kilencedik nyelvként magyarul is élőben tolmácsolják majd az Atlanta Falcons-New England Patriots mérkőzést a houstoni NRG Stadiumból.

A sportággal és a Kansas City Chiefsszel Joe Montanán, valamint Marcus Allenen keresztül szerelembe eső Faragó Richardnak a mostani sorozatban a 11. Super Bowlja lesz a helyszínről, a cikk nemes egyszerűséggel az NFL magyar pátriárkájának nevezi.

Bencsics Márk és Faragó Richard Forrás: ESPN/Bencsics Márk

„Óriási kihívás volt számomra NFL-mérkőzést közvetíteni. Teljesen más ezt közvetíteni, mint mondjuk egy labdarúgó-mérkőzést. Úttörő munka volt. Ez döntött" – mondta az amerikai újságíróknak az NFL magyar arca.

Természetesen előkerült az első helyszíni Super Bowl-élmény is, ami Devin Hester 92 yardos kickoff returnjéval indult.

– mondta Faragó.

Bencsics Márkról megemlítik, hogy 15 éves korában kezdett el játszani, rácsodálkoznak, hogy 17 évesen már felnőtt csapat irányítója volt. A cikk feleleveníti, hogy Bencsics 20 évesen, 2009-ben kezdte meg szakkommentátori tevékenységét, méghozzá azzal a meccsel, amelyen Brett Favre a Minnesota Vikins színeiben visszatért a Lambeau Fieldre.

„Borzasztó volt. Mindig azt mondtam Richardnak, hogy így van. Százszor vagy még annál is többször" – tréfálkozott. Utána persze ezt visszakapta csapattársaitól, említi meg a szerző, mert a huddle végén sohasem a „break" kiáltás hangzott fel, hanem az „így van!"

Az ESPN szerint „Faragó és Bencsics mellett nincsenek kint szakértők, ők tényleg kétemberes csapatot alkotnak. Elképesztően élvezik a munkájukat, és büszkék arra, hogy szerepet játszottak az amerikai futball magyarországi növekedésében."

És hogy miért amerikai futball az európai helyett? Mert, ahogyan Márk mondta,

Irány a tévé!

A Sport TV vasárnap 22 órától a Trash Talk Extra című műsorban vezeti fel a Super Bowlt, majd éjféltől a helyszínen dolgozó Faragó Richard, Bencsics Márk kettősé a szó, ők közvetítik élőben az Atlanta Falcons-New England Patriots mérkőzést.