Meghalt a legnagyobb izomtömegű magyar testépítő

Kormány Mihály
Kormány Mihály
Vágólapra másolva!
Harminchét éves korában meghalt Kormány Mihály, a NAC nevű szervezet korábbi világbajnok testépítője. 

A brutális comb- és vádliizomzatáról elhíresült testépítőről nyilatkozott edzője, Vida Zoltán, szerinte a sportoló öngyilkosságot követett el.

"Óriási tehetség volt, amit itthon soha nem ismertek el igazán. Mindig csak a hiányosságait sorolták, ám amiben egyedül álló volt, a fölött elsiklottak. Aztán jött az NAC vb, ahol világbajnok, majd abszolút világbajnok lett,

mindenhová őt hívták, őt akarták látni minden rendezvényen" – írta Vida Zoltán a Facebookon.

Forrás: Facebook / Vida fitness bp

"Sajnos azonban nem minden rendezvényre ment el,

A NAC vb-re készülve kétnaponta hívtam telefonon, ne adja fel, nagyon jó lesz, csinálja végig. Akkor megcsinálta, legyőzte önmagát, sikerült neki. Utána azonban a kedélybetegsége miatt nem tudott élni a lehetőségeivel, sajnos megbízhatatlannak bizonyult, így leírták."

Az edző szerint Kormány Mihálynak később megsérült a bicepsze, de visszatért, és nyerni tudott a NAC Universumon. "Úgy nézett ki, rendben van, azonban a kedélybetegségéből képtelen volt kigyógyulni.

(...) Nagyon nehezen viselte az éles helyzeteket, ha érezte, nem biztos a győzelem, a második összevetés után lélekben feladta. Ezen a legjobb indulattal sem tudtam segíteni. Összességében, úgy vélem, ezért nem tudott igazán befutni, ezért nem mutathatta meg igazán, mire képes. Az adottságaival és a képességével nem volt gond. A versenyzést végül feladta, erőnléti edzéseket végzett, azonban combizomszakadást szenvedett. Ezt már nem tudta feldolgozni, az edzést és az edzősködést is abbahagyta."

Vida Zoltán és Kormány Mihály Forrás: Fekete Gabriella

A testépítő Hollandiába készült, egy repülőtéren szeretett volna csomagokat pakolni. "Azonban ebből sem lett semmi, depresszióba esett, nem kommunikált senkivel - Kiss Tibor tanítványán kívül, aki athletic kategóriában világbajnok lett. Tavaly decemberben már megkísérelte egyszer az öngyilkosságot, akkor nem sikerült. Most azonban, sajnos, igen."

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!