Iránban nagy kedvencek lettek a amerikai birkózók

Horizontal OLYMPIC GAMES
Uzbekistan's Bekzod Abdurakhmonov (red) wrestles with USA's Jordan Ernest Burroughs in their men's 74kg freestyle repechage round 2 match on August 19, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
Hosszú bizonytalanság után elutazott, és már meg is érkezett Iránba az amerikai birkózó-válogatott, amely a csütörtökön kezdődő szabadfogású csapat Világkupán szerepel majd Kermánsáhban.

A világ egyik legerősebb szabadfogású válogatottjának számító tengerentúliak szereplése a két ország vitája miatt volt sokáig kérdéses.

A Donald Trump amerikai elnök által hét iszlám többségű ország polgáraival szemben bevezetett ideiglenes belépési tilalom miatt ugyanis az érintett Irán válaszul megtagadta amerikaiak beutazását az országba. Ekkor

úgy tűnt, az olimpiai bajnokokat felvonultató amerikaiak nem lesznek ott a fogásnem legrangosabb csapatversenyén.

A múlt héten aztán egy szövetségi bíró felfüggesztette az amerikai elnök rendeletét, Irán pedig ezek után engedélyezte a birkózók érkezését.

Jordan Ernest Burroughs (jobbra) a riói olimpián Forrás: AFP/Jack Guez

A Nemzetközi Birkózó Szövetség honlapja szerint a 2012-es olimpiai bajnok Jordan Burroughs (74 kg) és a Rióban győztes Kyle Snyder (97 kg) vezette együttes hétfőn érkezett meg a Világkupa helyszínére, ahol a repülőtéren lelkes tömeg várta.

- mondta a háromszoros világbajnok Burroughs, aki látványos stílusával jelenleg a birkózás egyik legnépszerűbb alakja.

A csapat Vk-n nyolc együttes szerepel, az amerikai és az iráni mellett az orosz, az azeri, a grúz, az indiai, a mongol és a török.