Vágólapra másolva!
Legújabb világbajnoki érme után Claudia Pechstein kijelentette: nem gondolkodik azon, hogy a jövő évi téli olimpia után abbahagyja a gyorskorcsolyázást.

A német sportoló a vb-k történetének legidősebb női éremszerzőjeként második lett szombaton a távonkénti vb 5000 méteres versenyében. A dél-koreai Kangneungban rendezett viadalon pályafutása 61. világversenyes érmét szerezte meg.

"Bár korábban mondtam olyat, hogy a 2018-as játékok után befejezem, de ezt most cáfolom. A célom az, hogy olyan sokáig legyek eredményes, ameddig csak lehet" - fogalmazott az egy hét múlva 45. születésnapját ünneplő, ötszörös olimpiai bajnok Pechstein a Sport Bild című lapnak nyilatkozva.

"Az olimpia számomra mindig is nagyon különleges volt, ott mindig kiemelkedő teljesítményre vagyok képes.

Élettársa, Matthias Grosse a Koreai Köztársaságban azt mondta, Pechstein karrierjének vége attól is függ, mi lesz a nemzetközi szövetség (ISU) elleni, kártérítést követelő harcának kimenetele. Addig fog versenyezni, amíg be nem bizonyosodik az igaza.

Forrás: AFP

"És ha ez a küzdelem még öt évet vesz igénybe, akkor öt évig gyorskorcsolyázik" - tette hozzá Grosse.

Pechsteint 2009-ben vértranszfúzió miatt két évre eltiltotta az ISU, mivel vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott. A klasszis versenyző azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása - ezt elmondása szerint édesapjától örökölte -, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében.

Később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is helybenhagyta az ISU eltiltását, Pechstein azonban tovább küzdött az igazáért, miközben az eltiltását letöltötte, és visszatért a versenyzéshez.