Társoldalunk:

Nesta Carter fellebbezése megérkezett a CAS-hoz

2017.02.16. 11:24

Ügyvédje szerint benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz Nesta Carter jamaicai sprinter, akit utólag kizártak a 2008-as pekingi olimpiáról, doppingesete miatt pedig nemcsak tőle, hanem a csapat többi tagjától is elvették a 4x100-as váltóban szerzett aranyérmüket.

Stuart Simpson, a versenyző jogi képviselője azt mondta: betartották a formai szabályokat, a határidőt, és a fellebbezés már megérkezett a svájci székhelyű szervezethez. A döntés kihirdetésének időpontja egyelőre nem ismert.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) január 25-én jelentette be hivatalosan, hogy a 31 éves Carter pekingi mintájának újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során.

Nesta Carter (jobbról a második) mindent megtesz, hogy visszakapja a pekingi aranyérmétForrás: AFP/Olivier Morin

Jamaica kizárása egyrészt azt jelenti, hogy a pekingi sprintváltó aranyérmese Trinidad és Tobago lett Japán és Brazília előtt, másrészt pedig, hogy az atlétika elmúlt évtizedének első számú alakja, Usain Bolt ötkarikás címeinek a száma kilencről nyolcra csökkent, ugyanis ő is tagja volt a Pekingben győztes stafétának.