Ez a győzelem az egész magyar röplabdáé

Békéscsaba, 2017. február 7.
A békéscsabai Soós Nikolett (j) és Tálas Zsuzsanna (b), valamint a francia Pauline Martin (háttal) a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében vívott Linamar-Békéscsaba - Béziers mérkőzésen Békéscsabán 2017. február 7-én.
Békéscsaba, 2017. február 7. A békéscsabai Soós Nikolett (j) és Tálas Zsuzsanna (b), valamint a francia Pauline Martin (háttal) a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében vívott Linamar-Békéscsaba - Béziers mérkőzésen Békéscsabán 2017. február 7-én. MTI Fotó: Lehoczky Péter
Vágólapra másolva!
A Békéscsaba 3-1-re győzött a Béziers otthonában a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján, így kettős sikerrel jutott tovább.

Eredmény, női CEV Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Béziers (francia) - Linamar-Békéscsaba 1-3 (-23, 18, -22, -9)
továbbjutott: a Békéscsaba kettős győzelemmel, 6-2-es játszmaaránnyal.

A magyar bajnok és kupagyőztes csabaiak hazai pályán remek játékkal 3-1-re győztek a párharc első meccsén, és a francia bajnoki második helyezett otthonában is kiválóan kezdtek, ugyanis rendkívül szoros csatában, hátrányból fordítva 25-23-ra megnyerték az első szettet.

A második játszmában pontosabban támadott a Béziers, és viszonylag simán egyenlített. A harmadik felvonásban a hazaiak jól sáncoltak, a magyar együttes viszont nagyszerűen szervált, óriási küzdelemben, végig vezetve ismét előnybe került (25-22), és a kupasorozat szabálya szerint ezzel el is döntötte a továbbjutást.

A békéscsabai Soós Nikolett ütéshez készül Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Mivel a legfontosabb kérdés eldőlt, a negyedik szettet tulajdonképpen feladták a franciák, így a Békéscsaba kettős sikerrel lépett tovább.

A mezőny legeredményesebbje a franciák 17 éves, 194 centi magas svéd ütőjátékosa, Isabelle Haak lett 19 ponttal. Magyar légiósuk, Liliom Rita nyolc pontig jutott. A vendégeknél Szakmáry Gréta és az orosz Irina Szmirnova egyaránt 16, Bodnár Dorottya pedig 11 pontot szerzett

A magyar klubcsapatok közül legutóbb, az 1998-99-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV-kupában.

A csabaiak a fehérorosz Mincsanka Minszk és az olasz Busto Arsizio párharcának továbbjutójával találkoznak a negyeddöntőben. Az első meccset házigazdaként az itáliai együttes nyerte 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.

Az út elején sokan megmosolyogták őket

Nedeljkovic vezetőedző úgy fogalmazott, ez a győzelem az egész magyar röplabdáé.

"Az út elején sokan csak megmosolyogtak bennünket, de bizonyítottuk, hogy óriási dolgokra vagyunk képesek. Ez a győzelem mindenkié, a városé, a szurkolóké, a klubvezetőké, a szponzoroké, az egész magyar röplabdáé" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján a szerb-magyar kettős állampolgárságú szakvezető.

Sasa Nedeljkovic, a Békéscsaba edzője büszke a csapatára Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Azt gondolom, ebben a pillanatban, ennek a párharcnak a végén a másfél éves munka gyümölcsét learattuk" - tette hozzá Szasa Nedeljkovic.

A válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna elmondta, a hazai mérkőzés nehezebb volt, mint a visszavágó. "Hatalmas taktikai csata volt, és látszott, hogy az ellenfelünk is nagyon egységes, jó erőkből álló együttes, ezért is nagy dolog, hogy sikerült kiejtenünk."

A békéscsabaiak a fehérorosz Mincsanka Minszk és az olasz Busto Arsizio párharcának továbbjutójával találkoznak a negyeddöntőben. Az első meccset házigazdaként az itáliai együttes nyerte 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.

Az első találkozón 22, a visszavágón 16 pontot szerző Szakmáry Gréta arra számít, hogy az olaszokkal játszanak. "A Busto Arsizio ellen örömjátékot várok a csapattól, hiszen már ez óriási teljesítmény, ahol most vagyunk. Az olaszok több röplabdázója két méternél magasabb, ettől függetlenül meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk a nyolc közé."

Baran Ádám klubelnök kifejtette, nagyon nagy sikernek tartja, hogy több olyan játékosuk is magas szintre fejlődött, aki néhány éve még nem hitt abban, hogy ekkora eredmények elérésére képes.