Társoldalunk:

13 légióst hívott be Storck Lettország és Portugália ellen

2017.08.16. 15:01

A magyar labdarúgó-válogatott Lettország és Portugália elleni világbajnoki selejtezőkre készülő keretébe 13 légióst hívott meg Bernd Storck szövetségi kapitány.

A keret külföldön játszó tagjai - Megyeri Balázs kivételével - mindannyian szerepeltek a tavaly nyári Európa-bajnokságon. Sérüléséből felépülve ismét szerepel a keretben Pintér Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Stieber Zoltán, Elek Ákos és Szalai Ádám is. Ők az előző mérkőzésen nem állhattak a kapitány rendelkezésére, jelenleg azonban mindannyian egészségesek. A 13 légiós mellett természetesen itthon játszó labdarúgók is tagjai lesznek a keretnek, az ő személyükről azonban az OTP Bank Liga hétvégi fordulóját követően dönt majd Bernd Storck.

Bern Storck szövetségi kapitány elégedett a külföldön szereplő légiósokkalForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Rodrigo Cabrita

"Minél több játékost szerettem volna meghívni a tavalyi Eb-csapatból. Nagyon örülök, hogy a meghívottak majdnem mindegyike rendszeresen játszik klubjában, és mivel igen gyakran beszélek velük, tudom, hogy nagyon komolyan, profi módon készülnek a következő két, nagyon fontos válogatott mérkőzésre. Ezt egyébként el is várom tőlük, hiszen ez létfontosságú tényező a Lettország és Portugália elleni sikerességünk szempontjából, hiszen nagyon kevés időnk lesz a közös felkészülésre e két mérkőzés előtt" - mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

A keret külföldön játszó tagjai:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva), Pintér Ádám (Greuther Fürth)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Elek Ákos (FK Almaty), Kleinheisler László (Asztana), Nagy Ádám (Bologna), Stieber Zoltán (DC United)

Támadó: Szalai Ádám (Hoffenheim)