Vágólapra másolva!
A svéd másodosztályban érdekelt és listavezető IF Brommapojkarna kedd este a Dalkurd ellen lép pályára és nagyon sok múlhat az első két helyezett összecsapásán.

A magyar felmenőkkel rendelkező, Viktor Gyokeres a svéd utánpótlás-válogatottban szerepel, a tehetséges játékosra pedig már le is csapott az angol Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion FC.

Gyökeres az eddigi 26 bajnokin 10 gólt szerzett és nyolc gólpasszt is kiosztott, nem véletlen, hogy a csapata vele reklámozza a nagyon fontos meccset.

Gyökeres nyáron társgólkirály volt az U19-es Európa-bajnokságon, ahol három meccsen három gólt szerzett.

Viktor Gyökeres Forrás: --

Kedden a második helyezett, Dalkurd FF ellen bizonyíthat, egy győzelemmel pedig beboiztosíthatnák a feljutást a svéd élvonalba. A harmadik helyezett Trelleborgs öt pontra van Gyökereséktől, négyre a Dalkurdtól és az első két csapat jut fel, ami azt jelenti, hogy a győztes már mindenképp ünnepelhet, hiszen a rangadó után már csak két meccs marad az idényből.

Érdekesség, hogy a Dalkurd mindössze 2004 óta létező csapat. A Borlängében található klubbot kurd bevándorlók alapították és a hetedosztályból indult a nagy menetelés.

2010-ig folyamatos volt az előrelépés, 2015-ben pedig már a másodosztályba jutott a csapat, innen léphett most még egy szintet a kiscsapat.

Ami Gyökeres csapatát, az Idrottsföreningen Brommapojkarnát illeti, ez már egy sokkal nagyobb múltra visszatekintő csapat. A BP-t az 1940-es években alapították, legutóbb 2014-ben szerepelt az első osztályban.

A stockholmi csapatot 2016 óta a 117-szeres válogatott, Olof Mellberg vezeti, aki játékosként szerepelt többek között az Aston Villában és a Juventusban is.