Mehetnek az észak-koreai sportolók az olimpiára

Észak-Korea, Dél-Korea, Phjongcshang
Cso Mjung Gjon, országegyesítési ügyekért felelős dél-koreai miniszter (b) és Li Szon Gvon, az észak-koreai delegáció vezetője kezet fog a februári dél-koreai téli olimpián való észak-koreai részvételről tartott tárgyaláson a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet dél-koreai oldalán levő Béke Házában 2018. január 9-én. A felek megállapodtak abban, hogy Phenjan sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a téli olimpiára. A megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között
Vágólapra másolva!
Észak-Korea sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a jövő hónapban a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpiára - közölte kedden egy magas rangú dél-koreai tisztviselő.

Csun He Szung, a dél-koreai országegyesítési miniszter helyettese arról a tárgyalásról nyilatkozott, amelyet a két Korea küldöttségei kedden folytattak a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.

Cso Mjung Gjon, országegyesítési ügyekért felelős dél-koreai miniszter (b) és Li Szon Gvon, az észak-koreai delegáció vezetője kezet fog a februári dél-koreai téli olimpián való észak-koreai részvételről tartott tárgyaláson a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet dél-koreai oldalán levő Béke Házában 2018. január 9-én. A felek megállapodtak abban, hogy Phenjan sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a téli olimpiára. A megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között Forrás: MTI/EPA/KOREA pool/-------------------

A megbeszéléseken Szöul kezdeményezte, hogy a téli olimpián a két ország versenyzői a megnyitón együtt haladjanak és tevékenységük legyen közös a játékok alatt.

A keddi megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között.