Kézi-Eb: A svédek legyőzték a horvátokat, a szerbek is továbbmentek

svéd kézilabda
Hungary's Iman Jamali and Sweden's Jesper Nielsen vie during a friendly handball game between Sweden and Hungary at Partille Arena, Partille, Sweden on January 8, 2018. / AFP PHOTO / TT News Agency / Adam IHSE / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
A házigazda horvát válogatott négy góllal kikapott Svédország csapatától a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában.

Jól kezdtek a hazaiak, de mindez csak hét percig tartott. A folytatásban több mint hét percig nem szereztek gólt, ezt kihasználva a svédek Niclas Ekberg vezérletével elhúztak ellenfelüktől (9-4), és előnyüket rendkívül hatékony támadójátékkal megtartották a szünetig.

A svédek első helyen jutottak tovább a csoportból Forrás: AFP/Adam Ihse/Adam Ihse

Sokáig a második félidőben sem változott a játék képe, a svédek nem engedték ki a kezükből az irányítást, így a horvátok nem tudtak lendületbe kerülni és csak a hajrában zárkóztak fel némileg. A mezőny legeredményesebb játékosa Ivan Cupic volt hét góllal.

A spliti A csoportból a horvátok és a svédek mellett Szerbia jutott tovább, miután 29-26-ra legyőzte Izlandot.

A poreci B csoportban a világbajnoki ezüstérmes norvég csapat magabiztosan legyőzte Ausztriát (39-28), így utóbbi pont nélkül búcsúzott a tornától. A Telekom Veszprém norvég játékosa, Kent Robin Tönnesen egyszer talált be, a mezőny legjobbja Kristian Björnsen volt, aki 11 kísérletből kilenc góllal zárt.