Társoldalunk:

Lazovic brillírozott, a Videoton tapad a Fradira

2018.03.10. 21:20

A labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén a második helyen álló Videoton 4-1-re legyőzte a DVTK-t.

A bajnoki címre hajtó székesfehérváriak győzelmi kényszerben léptek pályára a DVTK ellen, ugyanis az éllovas Ferencváros egy ötöst rúgott a Balmazújvárosnak. A Videoton nem volt játékban, ugyanis az előző fordulóban a pálya alkalmatlansági miatt elmaradt a Honvéd elleni rangadója a Bozsik Stadionban. Ellenben a Diósgyőr önbizalomtól duzzadva várhatta az összecsapást, hiszen Bódog Tamás legénysége az előző fordulóban legyőzte a Ferencvárost.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. A Pancho Arénában a február 3-án elhunyt olimpiai bajnok futballistára, a későbbi legendás játékvezetőre, Palotai Károlyra emlékeztek.

A Videoton középpályása, Pátkai Máté és a DVTK játékosa, Busai Attila harcolnak a labdáértForrás: vidi.hu

Álmosan kezdtek a csapatok, egy ideig nem is alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, majd a 21. percben a Videoton a semmiből megszerezte a vezetést. Fiola Attila indította a jobb oldalon Marko Scepovicot, aki középre lőtte a labdát, a mélységből érkező Danko Lazovic pedig hét méterről passzolt a Diósgyőr kapujába (1-0).

A 26. percben már kettővel vezetett a Videoton. Danko Lazovic megindult a DVTK kapuja felé, indítani akarta Marko Scepovicot, de beleléptek a labdájába, ami visszapattant elé, és így lett helyzet a dologból. A szerb támadó pedig köszönte, és 12 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

Danko Lazovic már 12 gólnál jár az OTP Bank Liga idei szezonjábanForrás: vidi.hu

A 35. percben egy jobboldali szöglet után a Zöld-foki-szigeteki Stopria dönthette volna el a mérkőzést, de az ötméteres fejese elkerülte DVTK kapuját, ráadásul saját csapattársát, a kapitány Juhász Rolandot is letarolta.

A fordulás után Danko Lazovicnak azonnal meglehetett volna a mesterhármasa. Pátkai Máté fejjel indította a szerb támadót, aki kiugrott ziccerben, majd egy pattanás után 12 méterről bombázott, de a kirobbanó diósgyőri kapus, Antal Botond bravúrral hárított.

Az 58. percben eldöntötte a mérkőzést a Videoton. Lazovic kiugratásával Marko Scepovic lódult meg a baloldalon, majd a középre lett labdájára a testvére, Stefan Scpeovic érkezett a hosszú oldalon, és közelről a kapuba belsőzött (3-0).

A folytatásban sem állt meg a Vidi. Különösen Lazovic volt aktív, akit láthatóan nagyon motivált a mesterhármas lehetősége. A 34 éves támadó a 71. percben ígéretes helyről bombázott a kapu fölé, tette ezt akkor erővel, hogy telibe találta a Pancho Aréna eredményjelzőjét, amelyben kisebb üzemzavar is keletkezett a becsapódást követően.

A Videoton magabiztos győzelemmel üzent a FradinakForrás: vidi.hu

A 75. percben tizenegyest kapott a Diósgyőr. Egy hosszú indítás után Szarka Ákos futott versenyt Fiola Attilával, a DVTK támadója kicsit lebirkózta a Videoton védőjét, aki a földön fekve megfogta a vendégek játékosát. Vad II István habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Nikolaosz Ioannidisz állt oda, azonban a balra lőtt félmagas labdát Kovácsik Ádám kiütötte.

Két perccel később összejött a szépítés a DVTK-nak. Bacsa Patrik remek ütempassza után a tizenegyest hibázó Ioannidisz ment el a baloldalon, a középre lőtt labdáját Óvári Zsolt sodorta a kapuba Stopira közreműködésével.

A 93. percben a Videoton megszerezte a negyedik gólt. Kovács István kiugratásával Boban Nikolov ment el a baloldalon, majd a kapu előtt keresztbe lőtt labdájára a francia Loic Nego érkezett, és közelről a hálóba passzolt.

Győzelmével a Videoton továbbra is a második helyen áll, három ponttal - egy mérkőzéssel kevesebbet játszva - az éllovas Ferencváros mögött. A DVTK továbbra is a hatodik az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Videoton FC-Diósgyőri VTK 4-1 (2-0)
Felcsút, 2107 néző, v.: Vad II
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov (Réti 93.), Hadzic, Pátkai - Lazovic (Kovács I. 81.) - S. Scepovic, M. Scepovic (Vinícius 88.)
DVTK: Antal - Nagy T., Karan (Szarka Á. 46.), Tamás M., Sesztakov - Vela (Tóth B. 68.), Hasani, Busai (Joannidisz, a szünetben), Óvári - Ugrai, Bacsa
gólszerzők: Lazovic (21., 26.), S. Scepovic (58.), Nego (92.), illetve Óvári (78.)
sárga lap: Nikolov (24.), Pátkai (47.), Lazovic (67.), Fiola (75.), illetve Nagy T. (73.), Ioannidis (82.)