Vágólapra másolva!
Az NA LCS legjobb játékosa Yiliang "Doublelift" Peng borzalmas híreket kapott kevesebb mint egy héttel az amerikai profi League of Legends bajnokság döntője előtt. Testvére Yihong Peng egy késsel támadt szüleire a család kaliforniai otthonában. Az anya még a mentők kiérkezése előtt belehalt a sérüléseibe, az apát korházba szállították és úgy tűnik túl van a kritikus állapoton.

Doublelift egy közösségi média posztban osztotta meg a rajongóival a tragikus hírt, miszerint testvére rátámadt a szüleire, anyja pedig életét vesztette a késes támadás során. A bejegyzésben Yiliang "Doublelift" Peng elmondta, hogy még mindig nem volt képes felfogni az eseményeket és az elkövetkező időben szeretne az apjával és kistestvérével lenni, ezért mostantól a közösségi médiáról is eltűnik.

A rendőrség 10:30 után ért a helyszínre, miután a szomszédok telefonáltak, hogy Yihong Penget egy késsel látták sétálni a család San Juan Capistrano-i otthona előtt. A támadás során, az anya, az 59 éves Wei Ping Shen halálos sebet kapott, míg az apára, Guojon Pengre kritikus állapotban talált rá a rendőrség.

Doublelift, a Team Liquid játékosa és a csapat carryje Forrás: Riot Games

Doublelift vasárnap este a tervek szerint a Team Liquid csapatával NA LCS döntőt játszik a 100 Thieves ellen Miamiban, azonban nem lehet tudni, hogy az események fényében egyáltalán ott lesz-e a mérkőzésen. A 24 éves carry élete legjobb szezonján van túl és nagy valószínűséggel az év játékosa címet is elhódítja majd,

Jacob Wolf, az ESPN munkatársa arról számolt be, hogy Doublelift mindenképpen szeretne játszani vasárnap este. Team Liquid vezérigazgatója pedig elmondta, hogy beszélt a játékossal és mindenben támogatni fogják őt.