Vágólapra másolva!
A Hawksnál komolyan veszik a 2003/04-es szezont: Jason Terryt nem adják át a Utah Jazznek, és mindenképpen szerződtetnek egy-egy neves kiscsatárt és dobóhátvédet. Az elemzők szerint későn kezdik az erősítést, és így nehéz lesz nem túllógni a fizetési plafonon.

Az Atlanta Hawks ma vagy pénteken hivatalosan is bejelenti, hogy versenyajánlatot tesz Jason Terrynek. A négy NBA-szezon tapasztalatával bíró tehetséges irányítónak a Utah Jazz szeptember 11-é három évre 22,5 millió dollárt ígért. A zárolt szabadügynöki státusban lévő játékosokra a legutóbbi alkalmazójuk rálicitálhat 15 napon belül, ez a határidő ez esetben holnap jár le. Az Atlanta Journal-Constitution a Hawks igazgatóját, Billy Knightot idézi: "Terry nem ül Salt Lake City felé tartó repülőre, de pénteken 23:59-ig van időnk hivatalosan szerződést ajánlani. Nem tudom, mikor jelentjük be, de kívánom, bárcsak túl lennénk rajta, és továbbléphetnénk."

Kedden kezdődik az edzőtábor (az újoncok és a négy évnél rövidebb ideje profi játékosok ekkor költöznek, a veteránok pedig október 2-án), de a Hawks csapata még nem teljes: egy kiscsatár és egy dobóhátvéd hiányzik. "nyilván a tábor kezdete előtt szeretnénk igazolni" - mondta Knight, hozzátéve, a luxusadó-határ alatt kellene maradniuk. "Nem léphetjük túl, bárki jön is."

A listán első helyen a legutóbb a San Antonio Spursnél játszó szabadügynök, Stephen Jackson áll, aki 11,8 ponttal, 3,6 lepattanóval 2,3 assziszttal és 1,6 labdaszerzéssel nagyon jó évet zárt tavaly. "Fiatal, tehetséges, bajnokcsapat tagja: kifejezetten érdekel minket" - így Knight. A San Antonio Express-News a héten megírta, hogy a három éves NBA-tapasztalattal bíró Jackson a Spurs három évre szóló, tízmilliós ajánlatát visszautasította még Ron Mercer és Hedo Türkoglu júliusi leigazolása előtt. Ennyi pénzt azonban nem valószínű, hogy a Hawkstól (vagy a szintén érdeklődő Los Angeles Clipperstől) megkap.

A korábban Atlantában is játszó Steve Smith, Jackson San Antonió-i csapattársa szintén szóba jöhet, és bár a Miami és a New Jersey is érdeklődik iránta, ő a Hawkst választaná. A 34 éves játékos valószínűleg beéri a veteránminimummal (1,07 millió dollár, levezetésnek nem rossz), és a Terry-biznisz utáni Hawks, amelynek kb. 51 milliós lesz a fizetési összesítése, nem nagyon adhat ennél többet.

Aztán ott van még a négyéves pályafutása során eddig végig a Philips Arénában pattogtató Dion Glover, aki jól ismeri Terry Stotts edző taktikáját, és szívesen folytatná is Atlantában, de a Denver Nuggets is vinné. Knight "látja a lehetőségét" annak is, hogy megtartják a harmadik szabadügynöküket, DerMarr Johnsont is (az irányító autóbalesete miatt kihagyta a teljes 2002/03-as szezont). "Keményen dolgozik, megragadna minden esélyt, hogy folytathassa a pályafutását az NBA-ben, de még nem tudom, mi fog kisülni belőle" - mondta Knight.