Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils kapusa, Martin Brodeur 25 védéssel, karrierje 65. hibátlan teljesítményével járult hozzá csapata fölényes idegenbeli győzelméhez a New York Islanders elleni NHL-rangadón.

Az NHL legutóbbi játéknapján az All-Star válogatott hálóőrön kívül még három együttes portása is remekül védett. A Carolinában Kevin Weeks 28, a Bostonban Felix Potvin 23, a St. Louisban Brent Johnson pedig 26 lövést hárított. A forduló legjobb pontszerzője a vancouveri Marcus Naslund volt, aki két góllal, és két gólpasszal járult hozzá csapata 6-2-es győzelméhez.

A Colorado Avalanche hivatalosan is visszavonultatta Patrick Roy 33-as számú mezét. A 38 éves legendás kapus tiszteletére a Calgary Flames elleni bajnoki mérkőzés előtt 20 perces ünnepséget tartottak. Roy dressze a múlt szezon előtt visszavonuló Ray Bourque 77-ese mellé került.

"Nyolcéves koromban hoztak le a csarnokba a szüleim, s akkor nem gondoltam volna, hogy harminc évvel később itt állhatok" - mondta a meghatódott Roy.

A klasszis május 28-án jelentette be, hogy befejezi pályafutását. A hálóőr négyszer nyert Stanley Kupát: újoncként 1986-ban, majd 1993-ban, 1996-ban és utoljára 2001-ben. Első két sikerét a Montreal Canadiensszel, utóbbiakat pedig a Coloradóval érte el.

Tizenegyszer szerepelt az All Star-válogatottban, ötször ő kapta a legkevesebb gólt a ligában, háromszor lett az NHL legjobb kapusa, és ugyancsak háromszor választották a rájátszás legértékesebb játékosának. Roy az alapszakaszban és a playoffban a játszott mérkőzések (1029, illetve 247), valamint a győzelmek számában (551, 151) egyedüli csúcstartó. A rájátszások során összesen 23-szor védett hibátlanul, és ebben is a legjobbnak számít.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 3-0
Montreal Canadiens - Boston Bruins 0-2
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 1-3
New York Islanders - New Jersey Devils 0-4
New York Rangers - Anaheim Mighty Ducks 1-3
St. Louis Blues - Nashville Predators 1-0
Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 2-2 - hosszabbítás után
Colorado Avalanche - Calgary Flames 4-2
Vancouver Canucks-Colombus Blue Jackets 6-3.