Vágólapra másolva!
Nyugati rangadót nyert a Detroit Red Wings jégkorongcsapata, amely a St. Louis Blues otthonában 2-1-es diadalt aratott, megszakítva ezzel az öt mérkőzés óta tartó hazai győzelmi sorozatot.

Az NHL pénteki játéknapjának rangadóját St. Louisban rendezték, ahol a Nyugati-főcsoport két élcsapata csapott össze, a Blues otthonába ugyanis a Detroit Red Wings látogatott. A hazaiak annak rendje és módja szerint meg is szerezték a vezetést az első harmadban Petr Cajanek révén, a Detroit a második 20 percben tudott csak egyenlíteni Brett Hull találatával.

Érdekesség, hogy Hullnak az a Chris Chelios adta a gólpasszt, aki az NHL történetében a tizenegyedik védőként lépte át a 900 pontos határt. A győzelmet jelentő vendégtalálatot két és fél perccel a lefújás előtt Mathieu Dandenault átadásából Boyd Devereaux szerezte.

Győzelmével a Red Wings a Középső csoport élére ugrott, jelenleg 30 pontnál jár, kettővel többnél, mint az egyébként négy meccsel kevesebbet játszó St. Louis. A visszavágásra csütörtökön kerülhet sor, akkor a Blues teszi tiszteletét Detroitban.

eredmények:
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-1
Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 2-1
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 4-3
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3-5
Montreal Canadiens - Florida Panthers 1-1
New York Islanders - Philadelphia Flyers 1-5
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 1-2
Nashville Predators - Buffalo Sabres 4-1
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 1-2
Calgary Flames - Vancouver Canucks 4-4.