Vágólapra másolva!
Véglegesítették az NHL-ben szereplő Columbus Blue Jackets jégkorongcsapatának vezetőedzői posztján Gerard Gallantot.  A 40 éves szakember január elseje óta látta el a tréneri teendőket ideiglenes megbízással. A klub a Nyugati főcsoport utolsó előtti helyén végzett, ám sok kiváló fiatal van a keretben, és ez reményt ad a javulásra.

Gerard Gallant hivatalosan is a Columbus Blue Jackets vezetőedzője lesz, miután a január óta tartó ún. "interim coach" tisztségét átminősítette a klub vezetősége, illetve elnöke, Doug MacLean. A csapat szakmai stábjában dolgozik jövőre Dean Blais is, aki az elmúlt tíz esztendőt az észak-dakotai egyetem együttesénél töltötte, s nyert két NCAA-bajnokságot.

"Teljesen felvillanyoz az érzés, hogy sikerült megegyeznem a két szakemberrel, úgy vélem, a határtalan tapasztalattal rendelkező Blais és a fiatal Gerrard kiváló egységet alkot majd" - lelkendezett MacLean.

A negyvenesztendős Gallant a Columbussszal 16-24-4-1-es rekordot ért el, januári kinevezése előtt három és fél évig már a stáb egyik másodedzőjeként dolgozott. A tréner csatárként korábban 11 idényt húzott le az NHL-ben, s főleg a Detroit Red Wings gárdáját erősítette. Több mint 600 mérkőzésen 480 pontot gyűjtött, ebből 211 volt a gól.

"Nagyon fiatal csapattal rendelkezünk, amely készen áll arra, hogy feltörjön jelenlegi rossz helyzetéből. Nagyon izgatottan várom, hogy részese legyek az előttünk álló nagyszerű dolgoknak" - mondta a szakember.

[origo]/(MTI)