Vágólapra másolva!
Érmet szeretne nyerni a házigazda kínai válogatottal a pekingi olimpián Jao Ming, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kiválósága.

"Tavaly Athénban bejutottunk a negyeddöntőbe, de végül csak nyolcadikok lettünk. Ha addig több társam kap szerződést Európában vagy az NBA-ben, három év múlva a dobogót is megcélozhatjuk" - jelentette ki a 229 centis center, aki a Bajnokok Kupájára tért haza az Egyesült Államokból.

A július 26-án kezdődő tornán a hazaiak olyan neves ellenfelekkel kerülnek szembe, mint az Európa-bajnok litvánok vagy az olimpiai aranyérmes argentinok. Jao szereplése azonban még korántsem biztos, mert egyelőre lábadozik júniusban elvégzett bokaműtétje után.

Ami az infrastruktúrát illeti: a nyári játékok alatt húsz kórház áll majd az olimpikonok rendelkezésére.

A szervezőbizottság és az egészségügyi minisztérium által megkötött szerződés értelmében az ötkarikás faluban berendezett rendelőintézet és a fővárosi elsősegélyközpont mellett "csatasorba állított" intézmények közül kettő hagyományos kínai gyógymódot alkalmaz, kettőben fogászat működik, 16 pedig korszerűen felszerelt poliklinika.