Vágólapra másolva!
2003 októbere óta nem tudta legyőzni az Atlanta Thrashers a Torontót az NHL-ben, a legutóbbi játéknapon sikerült, Marian Hossa három góllal, Kari Lehtonen 36 védéssel járult hozzá az 5-0-s diadalhoz. A Maple Leafst először nullázták le, Lehtonen pedig negyedszer védett hibátlanul  ebben az idényben, összesen hét shutoutnál tart.

Ryan Getzlaf Edmonton után Vancouverben is győztes gólt ütött, az Anaheim ezzel negyedszer nyert sorozatban, és a liga legjobb mutatójával büszkélkedhet.

Wayne Gretzky, a Phoenix edzője a Minnesota ellen nem játszatta csapata egyik kulcsemberét, Ladislav Nagyot, aki vette az üzenetet, és a Los Angeles ellen keményen odatette magát, aminek az lett a vége, hogy a Coyotes 7-4-re győzött, és a Felvidékről származó csatár négy ponttal zárt (1 gól, 3 assziszt).

Peter Laviolette, a bajnok Carolina mestere is fejmosást tarthatott az elmúlt napok gyengébb eredményei után, mert a Hurricanes a Montreal ellen a régi fényében tündökölt, és 4-2-re nyert. Az Ottawa először tudott kapott gól nélkül megúszni egy meccset idén, a Florida ellen jól zárt a Ray Emery kapus által vezérelt hátsó sor, elöl pedig Dany Heatley és társai a tavalyi formájukat hozták, amikor szórták a gólokat, most egy hatossal küldték padlóra a Párducokat.

eredmények:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 4-3 - szétlövés után
Washington Capitals - Dallas Stars 4-3
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 4-2
Atlanta Thrashers - Toronto Maple Leafs 5-0
Ottawa Senators - Florida Panthers 6-0
New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-3
St. Louis Blues - Nashville Predators 4-5
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 7-4
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 3-7
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1-2