Vágólapra másolva!
Van már magyarázat Mike Tyson meglepetésszerű vereségére, amit szombatra virradóra szenvedett el Louisville-ben a brit Danny Williamstől. Ami a mérkőzés közben is feltűnő volt - mármint, hogy az első menet végén megsérült a bal térde -, azt egy utólagos MRI (mágneses rezonanciavizsgálat) beigazolta: a 38 éves bokszoló bal térdében elszakadt a keresztszalag és a porc, ezért nem tudott erőt adni jobbkezes ütéseibe.

Az információt Tyson menedzsere, Shelly Finkel közölte. "Mike nem szólt sem nekem, sem Freddy Roachnak, az edzőjének. Nem akart kifogásokat keresni. Pedig ha szól, feladtuk volna a meccset, hogy megkíméljük a kiütéstől."

Tyson mindhárom pontozónál vezetett, amikor a negyedik menet vége előtt 9 másodperccel kiszámolták.

"Meglátjuk, hogyan dolgozza fel Mike ezt a vereséget. Ettől tesszük függővé a folytatást" - tette hozzá Finkel.

Bob Arum mérkőzésszervező egy négy meccsből álló, 100 millió dolláros szerződést szeretett volna kötni Tysonnal, ám a Williams elleni vereség keresztülhúzta a számításokat. "Természetesen nincs realitása a szerződésnek. Ha Mike még folytatni akarja pályafutását, akkor előbb néhány harmadik vonalbeli bokszolóval kell megküzdenie párszázezer dolláros meccseken, hogy helyre állítsa önbizalmát. Esetleg utána beszélhetünk egy komolyabb szerződésről."

Ch. Gáll András