Vágólapra másolva!
Majdnem két évet várt a Bokszvilágszövetség (WBA) arra, hogy a cirkálósúlyú világbajnok, Guillermo Jones végre ellenfelet találjon magának. A 2008 szeptemberében övet szerző panamai ökölvívót végül a szervezet megfosztotta címétől.

Még 2008 szeptemberét írtuk, mikor a Bokszvilágszövets (WBA) cirkálósúlyú világbajnoki címe gazdára talált, az új tulajdonos pedig - Firat Arslan legyőzésével - a panamai Guillermo Jones (36-3, 28 KO) lett.

Már talán maga a 38 éves bunyós is meglepődik, ha valaki esetleg a világbajnok titulussal illeti, hiszen az Arslan elleni találkozó óta közelről ringet sem látott, címét egyszer sem sikerült megvédenie. Igaz, nem is tett érte semmit.

A WBA elnöke, Gilberto Mendoza majdnem két évvel később megunta a helyzetet, és úgy döntött, elveszi Jonestól az övet és lehetőséget biztosít motivált, fiatal kihívóknak, hogy a világbajnokságért küzdjenek.

"Azt hiszem, rendkívül rugalmasok voltunk Jonesszal szemben, nagy kár, hogy eljött az idő, és döntetünk kellett, nem várhattunk tovább" - indokolt Mendoza.

Forrás: Profiboksz.hu