Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt menedzsmentje azonnal cáfolta a hír, mely szerint Eddie Mustafa készíti majd fel a közeljövőben. A profi ökölvívó menedzsmentje kijelentette: továbbra is Fritz Sdunek edzőtáborába készül.

Erdei súlycsoportjában az elkövetkező hetekben számos mérkőzést rendeznek, így a kétszeres világbajnok a téli szünetben is figyelmet fordít az ökölvívásra.

Ha a mérkőzésének időpontja és az ellenfél még nem is, de az edző személye már biztos. Erdei menedzsmentje hivatalosan cáfolta, hogy Eddie Mustafa fogja irányítani az edzéseit a jövőben.

"Január közepén utazunk ki Amerikába, hogy fixáljuk a következő mérkőzésem ellenfelét, és megegyezzünk a részletekről. Biztos vagyok benne, hogy Lou DiBelláék mindent megtesznek majd, hogy egy jó ellenfelet találjanak, és áprlisban ringbe szálljak. Legutóbb pár napja beszéltem Fritz Sdunekkel, és afelöl biztosított, hogy folytatja a felkészítésemet" - áll a menedzsment közleményében. "Vitalij Klicsko februárban megy Tirolba, Kitzbühel mellé, hogy megkezdje az edzéseket Fritzcel, én pedig hozzájuk fogok csatlakozni, és együtt fogunk készülni. Vitalij márciusban bokszol, én meg reményeink szerint áprilisban. Körülbelül márciusban utazom ki Amerikába, egy négy-öt héttel a mérkőzés előtt, ahová Fritz a Vitalij meccse után egyből utánam jön."

Erdei a téli szünetben sem áll le: "Igazából nem nagyon akarok leállni az edzéssel így a pihenő időszakban sem. Rendszeresen járok mozogni, focizni, így nem passzív ez az időszak sem. Az öklöm még egy kicsit érzékeny a mérkőzés óta, mert van egy kis izületi zúzódásom, azt még pihentetnem kell. Januárban már egy kicsit komolyabban kezdek felkészülni, beleállok az edzésbe, amely heti négy-öt alkalomat jelent."

A világbajnok régi álma, a magaslati edzőtábor ezúttal sem jön össze, ám helyette van más ötlet: "A magaslati edzőtábor úgy néz ki, elmarad, de Balzsay Karcsi bácsi egy jó módszert talált nekem helyette. Ennek a lényege, hogy különböző légzőgyakorlatokkal próbáljuk a vitálkapacitásomat növelni. Egy vitálkapacitás-mérést követően megkezdem ezt a speciális gyakorlatsort, majd egy hónap múlva egy újabb méréssel láthatóvá fog válni, hogy ez a módszer milyen hatással volt rám. Karcsi bácsi szerint olyan látványos lesz a végeredmény, hogy pótolja majd a magaslati edzőtábort is. Kíváncsian várom az eredményeket. Hat-nyolchetes magaslati edzőtábor lenne egyébként az ideális, amely 1500 métertől indul szakaszosan fölfelé. Az igazság az, hogy nekem most erre nem lesz ennyi időm, így maradnak a speciális légzőgyakorlatok."