Vágólapra másolva!
A tavalyi, sokat vitatott döntetlen után vasárnap hajnalban ismét összecsapott Jean Pascal és Bernard Hopkins, aki 46 évesen sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb bokszoló a hazai pálya előnyét élvező kanadainál, és megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címétől.

Mindkét bokszoló óvatosan kezdett, de mindvégig szinte tapintható volt a feszültség a ringben. A második menettől már kezdeményezőbbé váltak a felek, főleg Hopkins vitte be az értékelhető találatokat.

Pascal szinte az egész mérkőzésen kereste a ringben ellenfelét, tanácstalannak tűnt a jóval taktikusabb és képzettebb Hopkinsszal szemben. A mérkőzés 10. menetében egy kemény Hopkins-találat után Pascal letette a padlóra a kezét, ami a szabályok szerint számolást ér, azonban a mérkőzésvezető csúszásnak minősítette az esetet.

A 12 menet után végül kicsit túlzottan szorosnak tűnő egyhangú pontozással (116-112, 115-114 és 115-113) Bernard Hopkins elnyerte a WBC félnehézsúlyú címét, és felülírta George Foreman korábban megdönthetetlennek tűnő rekordját: 46 évesen és 4 hónaposan ő lett minden idők legidősebb bokszvilágbajnoka. Forman 1994-ben 45 évesen szeerzett vb-címet.

Profiboksz.hu