Vágólapra másolva!
Rosszindulatú daganatot fedeztek fel Balzsay Károly szervezetében. A 2013-ban visszavonult, korábbi profi világbajnok bokszoló úgy áll hozzá a betegséghez, mintha egy vb-címmeccsre készülne fel.

Nyirokrákot fedeztek fel a korábbi profi világbajnok ökölvívó, Balzsay Károly szervezetében - tudta meg az Origo. Balzsay megerősítette az értesülést, de azt mondta, úgy kezeli a helyzetet, mint egy felkészülést egy vb-címmeccsre, és mindent megtesz, hogy meggyógyuljon.

Az egész azzal kezdődött, hogy belázasodott, és az orvosok nem tudták megállapítani az okát, így tüzetes vizsgálatoknak vetették alá, és ekkor derült ki, hogy nyirokrákban szenved.

A 2009-ben a WBO nagyközépsúlyú vb-címét megszerző Balzsay jelenleg kemoterápiás kezelést kap, de így is lejár edzést tartani a KSI-be. A Szent László Kórház hematológiai osztályán kezelik, azt mondta, nagyon jó kezekbe került, az orvosa folyamatosan azzal biztatja, hogy túllesz ezen a problémán. A média képviselőitől azt kérte, ne zaklassák a betegségével kapcsolatban.