Vágólapra másolva!
A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön első fokon felmentette az emberölés kísérlete bűntettének vádja alól azt a két fiatalt, aki az ügyészség szerint késsel megsebesítette két férfit egy szigethalmi szórakozóhelyen 2012 szilveszterén.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság által megállapított tényállás alapján a terhelő bizonyítékok sem egyenként, sem összességében nem voltak alkalmasak a vádlottak bűnösségének megállapítására. A vádlottak vallomásai, illetve az egyik sértetti vallomás alapján "a vádlottakat mentő tényállás volt megállapítható".

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a támadás idején még fiatalkorú elsőrendű vádlott, J. János a családjával mulatott a sörözőben. Az emeleti részen búcsúztatta az óévet az ügy két sértettje egy népes társasággal. Éjfél után a két társaság összeszólalkozott, miután a vádlott be akart menni a vécébe, amely tele volt.

Dulakodás közben az elsőrendű vádlott hatszor szúrta meg a sértettet, a szúrások a férfit a mellkasán, az arcán és a lábán érték. Az ügy másodrendű vádlottja társának kiáltására lépett J. János mellé, és gyomron szúrta a másik sértettet. A dulakodásba a vádlottak és a sértettek társasága is bekapcsolódott.

A szigethalmi söröző mosdójában történt verekedésben két sportolót késeltek meg. Sávoly Gergőt, az MTK ökölvívóját több késszúrás érte, közülük néhány a szív környékén okozott sérülést. Bozsányi Gergőt, a Sziget SC birkózóját hátulról előrenyúlva hastájékon szúrták meg, ő napokig életveszélyben volt.

Az eset után az MTK ökölvívó-szakosztályának honlapja azt írta, hogy az elkövető családja megfenyegette Sávoly családját, hogy vér fog folyni még, ha a sportoló vallomást mer tenni.