Elhunyt Somodi Ferenc Eb-aranyérmes bokszoló

Papp László; Somodi Ferenc
Köln, 1979. május 12. Somodi Ferenc a szupernehézsúly ezüstérmese Papp László szövetségi kapitány taktikai utasításait hallgatja a kölni Sportcsarnokban.
Vágólapra másolva!
Életének 58. évében elhunyt az évek óta súlyos betegséggel küzdő Somodi Ferenc, aki 1985-ben a budapesti amatőr ökölvívó Európa-bajnokságon mintegy tízezer szurkoló előtt lett szupernehézsúlyban aranyérmes.

Somodi ötszörös magyar bajnok volt, 1979-ben még csak az ezüstérem jött össze neki a kölni Európa-bajnokságon, azonban hat évvel később a szovjet Jakovlevet 4-1 pontozással legyőzve meglett a bajnoki cím is.

Somodi Ferenc, a szupernehézsúly ezüstérmese Papp László szövetségi kapitány taktikai utasításait hallgatja a kölni Sportcsarnokban, 1979-ben. Forrás: MTI/Petrovits László

Az olimpiai szereplés sajnos kimaradt a számára, mivel az 1980-as, moszkvai olimpián még nem volt benne a programban a szupernehézsúly, az 1984-es Los Angeles-i olimpián pedig a bojkott miatt eleve nem vehetett részt - emlékeztet a Profiboksz.hu. Somodi 1987-ben vonult vissza az aktív ökölvívástól.