Vágólapra másolva!
Kovács István olimpiai bajnok bokszoló lett a Ferencváros ökölvívó-szakosztályának új vezetője.

"Egy hét sem telt el a ferencvárosi ökölvívó-szakosztály újjáalakulásának bejelentése óta, Kovács Kokó István személyében máris új vezetője van a bokszolóknak" - jelentette be hivatalos honlapján a klub.

Az új szakosztályvezető örül, hogy Szántó Imrével közös tervük végre valóra válhatott. "Kevesen tudják, de mi Szántó Öcsi bácsival a kilencvenes években többször megpróbáltuk újjáépíteni a Fradi ökölvívását, ám sajnos az akkori elnökségek nem voltak fogékonyak az ötletre. Boldog vagyok, hogy legalább vezetőként segíthetem ennek a patinás múltú szakosztálynak a felemelkedését, ha már aktív ökölvívóként ez nem adatott meg nekem. Amikor Öcsi bácsi megkért, hogy legyek én a vezető, gondolkodás nélkül igent mondtam” - kommentálta a bejelentést Kovács István.

Kovács István régi tervét válthatja valóra Fotó: Tuba Zoltán - Origo


A közeljövőben az a legfontosabb célja Kovácsnak, hogy megfelelő otthont találjon a szakosztály.

"Jelenleg csak az élsporttal foglalkozunk, de szeretném, ha hamarosan elkezdhetnénk az utánpótlást is felépíteni. Ehhez azonban egy állandó otthonra lesz szükségünk a Fradiváros felépüléséig. Jelenleg Kispesten készülnek ökölvívóink, azonban Bácskai János kilencedik kerületi polgármester segítségével hamarosan új bázisunk lehet a Ferencvárosban. Ha ez meglesz, akkor elkezdhetjük a létszám növelését, mind a sportolói létszám esetében, mind pedig az edzők esetében. Jelenleg szántó Öcsi bácsi mellett Bedák Pál, korábbi vb-ezüstérmes bunyós dolgozik a szakosztálynál főállású trénerként" - nyilatkozta Kovács István a Fradi.hu-nak.