Klicskónál Mayweather a favorit

Floyd Mayweather Jr., boksz, profi boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - APRIL 14: WBC/WBA welterweight champion Floyd Mayweather Jr. works out at the Mayweather Boxing Club on April 14, 2015 in Las Vegas, Nevada. Mayweather will face WBO welterweight champion Manny Pacquiao in a unification bout on May 2, 2015 in Las Vegas. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy héttel Bryant Jennings elleni mérkőzését követően az otthonában fogja figyelemmel kísérni az évek óta várt Floyd Mayweather-Manny Pacquiao szupermeccset a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok, Vlagyimir Klicsko.

Az ukrán nehézsúlyú bokszoló nagyon tiszteli a veretlen amerikait mindazért, amit elért.

"Kritizálhatjuk azért, amiket mond, de Floyd egyszerűen ilyen. Nagyon jól el tudja adni a mérkőzéseit, ezért nem lehet őt nem nagyra tartani. 19 éve veretlen, ez maximális tiszteletet érdemel. Lehet, hogy nem olyan látványos meccseket vív, mint Pacquiao, de abszolút eredményes és hatékony azzal, amit csinál. És hát ő a legjobban kereső sportoló a világon" - idézte Klicskót a Profiboksz.hu szakportál.

Floyd Mayweather edzés közben Forrás: Ethan Miller/Getty Images/AFP

Klicsko elmondta, hogy ő Mayweathert tartja a magyar idő szerint május 3-án hajnalban rendezendő szupermeccs esélyesének: "Mayweathert látom az esélyesebbnek, elsősorban a technikai tudása, és a fizikális előnye miatt. Szakmai szemmel én 51:49-re adom az esélyeket."

A veretlen amerikai bunyós is hasonlóképpen gondolkodott, a minap egy nyilatkozatában a legendás Sugar Ray Robinsonhoz, illetve Muhammad Alihoz hasonlította magát.

Korábban úgy volt, hogy a gálán szorítóba léphet Bedák Zsolt, a Bokszvilágszervezet kispehelysúlyú Európa-bajnoka is, végül a mexikói Léo Santa Cruz nem vele, hanem a francia Anthony Settoullal csap össze a Las Vegas-i MGM Grandben.