A magamutogató nőfaló a nép gyermeke ellen

Las Vegas, 2015. április 30.
A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (j2) és az amerikai Floyd Mayweather Jr. (b2) egy sajtóértekezleten a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában 2015. április 29-én. Pacquiao és Mayweater Jr. május 2-án mérkőzik meg az Ökölvívó Vi
Las Vegas, 2015. április 30. A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (j2) és az amerikai Floyd Mayweather Jr. (b2) egy sajtóértekezleten a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában 2015. április 29-én. Pacquiao és Mayweater Jr. május 2-án mérkőzik meg az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó Világszövetség, a WBA és az Ökölvívó Világszervezet, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért Las Vegasban. (MTI/EPA/Michael Nelson)
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik az évszázad eddigi legjobban várt bokszmeccsét, a világ két legjobb ökölvívójának tartott Floyd Mayweather és Manny Pacquiao csatáját. Mayweather a világ egyik leggazdagabb sportolója, és ezt érzékelteti is, ahol tudja. Pacquiao imázsa egészen más: saját bevallása szerint minden reggel olvassa a Bibliát. Tíz-tíz dolog, amit nem tudott a két bokszolóról.

Floyd Mayweather (38 éves, mérlege: 47 győzelem - 26 KO - 0 vereség - 0 döntetlen)

1. A ramen nevű japán tésztaleves a kedvenc étele, a Twizzlers pedig a kedvenc rágcsálnivalója. Nem szereti a kechupot és a mustárt a hot dogban, hanem barbecue-szósszal eszi.

2. Naponta 1000 felülést csinál (Pacquiao 2500-at).

3. Imádja a társasjátékokat, a dominó és a szókirakó a kedvence, de gyakran fogad is különböző sporteseményekre. Nemrég tisztán 1,45 millió dollárt (348 millió forint) nyert három NFL-meccsen.

Mayweather a világ egyik leggazdagabb sportolója, és szereti is láttatni, hogy mennyi pénze van Forrás: Instagram/floydmayweather

4. Amikor étterembe megy, mindig ezüst evőeszközöket kér, és egy üveg forró vizet, amibe beáztatja az evőeszközöket, amíg meg nem érkezik az étel.

5. Hetente egyszer manikűrös és pedikűrös jár hozzá. Egyébként is szereti magát kényeztetni, nemrég feltöltött egy videót az Instagram-oldalára, ahol több nő mosdatja őt, de olyan felvételt is megosztott már, amelyen a feneküket rázó nők társaságában relaxál egy szállodaszobában.

6. Komoly nézeteltérés alakult ki Mayweather és edző édesapja között, így elképzelhető, hogy az apa nem lesz ott a csúcsmeccsen. A 73 éves edzőlegenda, Ulli Wegner állhat majd az amerikai klasszis ringsarkában.

7. Egy film van, amit rendszeresen, újra és újra megnéz: a Trója, Brad Pitt főszereplésével.

A kedvenc mozi:


8. Soha nem eszik vagy iszik olyan ételt vagy italt, amit mikrohullámú sütőben melegítettek meg. Csak frissen főzött vagy tűzhelyen, esetleg kemencében melegített ételt fogyaszt.

9. Imádja a járműveket, magánrepülője mellett rengeteg luxuskocsija van, nemrég az Instagramon dicsekedett el azzal, hogy vett három Bugattit, összesen 6,2 millió dollárért (közel 1,8 milliárd forint).

10. Minden reggel 10 percig mossa a fogát.

Mayweather és Pacquiao a gálát felvezető Las Vegas-i sajtótájékoztatón Forrás: MTI/EPA/Michael Nelson


Manny Pacquiao (36 éves, mérlege: 57 győzelem - 38 KO - 5 vereség - 2 döntetlen)

1. A Fülöp-szigeteki Pacquiao szegény családban, nyomornegyedben nőtt fel, a családja kartondobozokon aludt. Apja, Rosalio Pacquiao napszámos volt, anyja, Dionisia Dapigaran alkalmi munkákat vállalt. Anyja annyira mélyen vallásos volt, hogy azt szerette volna, ha a fia pap lesz. Nem lett az, de minden napját úgy indítja, hogy olvas néhány sort a Bibliából.

2. Gyakran lógott az általános iskolából, hogy egy mosodában dolgozzon, ezzel is segítve a család megélhetését.

3. Tizenkét éves volt, amikor elszökött otthonról, majd amikor hazavitt egy kóbor kutyát, az apja részegen és dühösen fogadta. Azért, hogy megleckéztesse a fiát, megölte, megfőzte, majd megette a kutyát. Pacquiaónak most van egy Jack Russell-terrierje, aki a PacMan névre hallgat, és gyakran kíséri el gazdáját a futóedzésekre.

Pacquiaót a kutyája mellett gyakran kísérik el futni a környéken élő honfitársai Forrás: Examiner.com

4. Miután összeveszett az apjával, felszökött egy hajóra, és 800 kilométert utazott Manilába, ahol az utcán élt, kertészkedéssel és építőipari segédmunkásként szedte össze a napi betevőt.

5. Tizenhét évesen állt profinak, és pillanatok alatt a Blow by Blow című televíziós bokszshow egyik legkedveltebb karaktere lett. Ekkor minden meccsért 500 forintnak megfelelő összeget kapott, a felét azonnal hazaküldte az édesanyjának.

Pacquiao nagyon mélyről jutott fel a csúcsra Forrás: AFP/Frederic J. Brown

6. Pályafutása elején több edző és promoter is közölte vele, túl alacsony ahhoz, hogy bokszoló legyen belőle. A mérlegeléseken sokszor az alsó súlyhatárt sem érte el, ezért köveket rakott a zsebébe, hogy többet mutasson a mérleg. Ma már a mérlegelések után szinte mindig marhahúslevest eszik, és meleg tejet iszik hozzá. Hideg folyadékot soha nem iszik.

7. A 12. profi mérkőzését elveszítette, miután Rustico Torrecampo kiütötte őt a harmadik menetben. A lassításokból később egyértelműen kiderült, hogy Pacquiao gyakorlatilag lefejelte ellenfele vállát, és valószínűleg ettől kapott agyrázkódást, nem a testütés miatt került padlóra.

Az 1996-os, Torrecampo elleni vereség:


8. Ő a Fülöp-szigetek leghíresebb embere. Számos filmben és sorozatban kapott már mellékszerepet. A 2008-as pekingi olimpia megnyitóján ő vitte az ország zászlaját.

9. Kosárlabdázott is, ő a legalacsonyabb játékos, aki pályára lépett a Fülöp-szigeteki bajnokságban.

A 2009-es szezonban készült a felvétel, 1.07-nél Pacquiao szerez kosarat:

10. Rendszeresen sakkozik, és állítólag remek játékos. Zongorázik is, autodidakta módon tanulta. Kiadott egy dalt is a Fülöp-szigeteken.

Az összecsapást percről percre mi is nyomon követjük vasárnap hajnalban, a gála csúcsmeccse 5 és 6 között kezdődik.