Vágólapra másolva!
Kovács István is jelen volt azon a dublini mérlegelésen, ahol egy férfit megöltek.

Mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken délután rendőrnek öltözött fegyveresek berontottak a dublini Regency hotelbe, ahol éppen véget ért a Jamie Kavanagh-Antonio Joao Bento könnyűsúlyú Eb-címmeccs mérlegelése, és lelőttek egy férfit.

Kovács István a WBO ellenőreként volt jelen a mérlegelésen, és az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy nem látta, hogy pontosan mi történt, csak éles, ostorpattanás szerű hangokat hallott, majd ő is rohanni kezdett, ahogy a teremben mindenki.

A dublini Regency hotel, ahol a leszámolás történt Forrás: AFP

El tudtak menekülni az elkövetők

"Amikor végeztünk, és visszaültünk az asztalhoz, a terem hátsó részén, a bejárati részén bejött három fegyveres, akiket én nem láttam, mert pont háttal ültem nekik, és elkezdtek lövöldözni. De aztán később kiderült, hogy mind a három, vagy mind a négy lövés, ami eldördült célzott lövés volt. Nem össze-vissza lőttek, a helyi könnyűsúlyú bokszolónak az egyik rokonát vették célba, akit meg is öltek. Rajta kívül még ketten sérültek meg" - nyilatkozta a korábbi olimpiai bajnok.

Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, annak köszönhetően, hogy rendőr egyenruhában voltak, bár a negyedik férfi szőke parókában nőnek próbálta álcázni magát. Kovács azt mondta, a lövések után egyből terrortámadásra asszociált, és a robbanás hangját várta.

Még sosem tapasztalt ilyen pánikot

"Nagyon megdöbbentő, mert mögöttünk gyakorlatilag 10 méterre dördült az első lövés. Olyan pánik lett úrrá mindenkin, amilyet még soha életemben nem tapasztaltam".

A helyszínen lévők közül mindenkit kihallgattak, azóta kiderült, hogy alvilági leszámolás történt, az áldozat pedig Kavanagh egyik rokona volt.

Kavanagh-nak a harmadik rokonát ölték meg

A 25 éves Kavanagh a mostani eset előtt két rokonát is elvesztette az elmúlt másfél évben, az édesapját, Gerardot 2014 szeptemberében lőtték agyon egy marbellai bárban, ami miatt a bokszoló kilenc hónapra felfüggesztette a karrierjét, majd tavaly márciusban a nagybátyját, Pault lőtték le Dublinban.