Klicskónak két indoka is van, hogy ne bokszoljon

Tyson Fury, Vlagyimir Klicsko, boksz
World heavyweight boxing champion Wladimir Klitschko (R) of Ukraine defends against Britain's Tyson Fury during their WBA, IBF, WBO and IBO title bout in Duesseldorf, western Germany, on November 28, 2015. Fury dethroned Klitschko in a 12round decision to become world heavyweight champion. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Edzés közben kisebb sérülést szenvedett a korábbi nehézsúlyú bajnok Vlagyimir Klicsko, ám mégsem ez a valódi oka annak, hogy nem lép szorítóba december 10-én. A 40 éves ukrán bokszoló a tervek szerint Angliában vagy Németországban bokszolt volna Anthony Joshua vagy Lucas Browne ellen, attól függően, hogy a WBA melyik mérkőzést hagyja jóvá neki vb-címmeccs gyanánt.

A szervezet múlt hétre ígért választ, ez azonban még nem érkezett meg. Klicsko menedzsere, Bernd Boente szerint ez talán az állítólagos sérülésnél is többet nyomott a latban, amikor a halasztás mellett döntöttek.

"Vlagyimirnek megrándult a vádlija. Semmi komoly, néhány napot pihentetnie kell.

Így viszont jobb is, hogy rendesen helyrejön, hiszen már kétszer is hiába állt neki a felkészülésnek Fury ellen" – idézte a Profiboksz.hu a menedzsert.

Klicsko a Tyson Fury elleni meccsen Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Eddie Hearn, Joshua promótere szerint jövő tavasszal egész biztosan összejön a Klicsko elleni ütközet. "A WBA döntése sem volt meg, Klicsko lesérült, így esélytelen most a dolog, át kell mentenünk a mérkőzést március–áprilisra. Hivatalosan be fogjuk jelenteni ezt a találkozót tavaszra, így meg tudjuk csinálni hozzá a megfelelő promóciót, illetve stadiont is találunk neki. A Millenium Stadionnal egyeztetünk márciusra vagy áprilisra, ami rendelkezik tetővel is, ez pedig tavasszal, Londonban egyáltalán nem hátrány" – nyilatkozta Hearn.