Vágólapra másolva!

Az új név: Vasas-Mikrokor



A kézilabdaidény végéig tartó szerződést kötött egymással a Vasas SC női csapata, valamint a Mikrokor Ipari Szolgáltató Kft., így az együttes az évad hátralévő részében Vasas-Mikrokor néven szerepel.

"A bajnokságban jelenleg hetedik helyen áll a csapat, és ez nem méltó a klub hagyományaihoz. A szerződés révén a gazdasági háttér stabilizálódott, és így megerősíthetjük a játékosállományt. Az előzetes várakozásokkal ellentétben az első három hely valamilyékére vártuk az együttest, de az idény előtt több meghatározó játékos távozott tőlünk, és az újonan érkezettek nem tudták pótolni őket. Ezek után át kellett értékelnünk a csapat tudását, és most már inkább a legjobb négy közé kell bejutnunk, illetve a City-kupában a lehető legmesszebb kell kerülni" - mondta Pellek Zoltán, aki hozzátette: mivel az együttesben már két idegenlégiós játszik, a román Cristina Mihai és az orosz Irina Sirina, a magyarok közül szeretnének igazolni, leginkább balkezes átlövőt.

Kunos Béla, a Mikrokor Kft. tulajdonosa szerint, amennyiben a csapat teljesíti az átértékelt elvárásokat és a nemzetközi porondon is jól szerepel, akkor a szerződést meghosszabbíthatják.

Papp György vezetőedző hangsúlyozta, a csapat leginkább amiatt sodródott ebbe a helyzetbe, mert Szabó Melinda, Deli Rita és Erdős Éva eligazolása után a helyükre kerültek sok-sok sérüléssel bajlódtak, illetve anyai örömök elé néznek.

"Mindenképpen szeretnénk az élmezőny közelében maradni. Meghatározó játékosaink nem egészségesek, a tehetséges fiatalok pedig még nem tudnak stabilan teljesíteni az élmezőny szintjén. Leginkább a két átlövő, illetve az irányító poszton szeretnénk erősödni, de egy megfelelő tudású második számú kapus is hiányzik" - nyilatkozta Papp György.

MTI