Vágólapra másolva!

Fej-fej mellett a Dunaferr és Hypo



Egygólos győzelmet aratott hazai pályán a Dunaferr SE női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája C-csoportjának ötödik fordulóbeli mérkőzésén a román Oltchim Valcea ellen.

Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, előbb a Valcea vezetett két góllal, majd a Dunaferr egyenlített. A 12. percben még 7-7-es állásnál Siti két, valamint Radulovics egy góljával jelentős előnyt szerzett a Dunaújváros. Az első játékrész második felében, még 12-11-re sikerült felzárkóznia a román csapatnak, ám a hajrában többek között Radulovics három góljával ötgólos előnyre tett szert Zsiga Gyula vezetőedző együttese.

A második játékrész elején a magyar csapat nyolc percig képtelen volt gólt szerezni, Radulovics hétméterest is hibázott. Eközben négy gólt szerzett a Valcea, amely elsősorban a nagyszerűen védő cserekapusnak, Kerekes Ildikónak köszönhetően felzárkózott. A kisebb hullámvölgyből kilábaló Dunaferr a félidő közepéig újra négygólos előnyt szerzett, ám ekkor Sitiék tíz percen keresztül ismét nem tudták bevenni Kerekes kapuját, ugyanakkor a Carmen Amariei által vezérelt vendégtámadások rendre góllal zárultak. A hazai gólszünetet végül Mátéfi Eszter átlövésből szerzett gólja törte meg, de hiába vezetett újra a magyar bajnok (22-21), Takács Gabriella hétméterest hibázott, így nem tudta megerősíteni csapata vezetését.

Az utolsó öt percben két-két gól esett mindkét oldalon, így végül sikerült a Dunaferrnek megszereznie a két pontot.

A Dunaferr SE-vel egy csoportban szereplő osztrák Hypo Niederösterreich vasárnap tizennégy góllal legyőzte a görög Anagenniszi Artasz csapatát. A Hypo NÖ legeredményesebb játékosa Mosowskaja volt, aki hét góllal vette ki a részét a sikerből. A görög csapatban Szkara és Győrffy hét-hét gólt dobott.

MTI