Vágólapra másolva!

Nehéz mérkőzések előtt a magyar csapatok



A Ronchetti-kupában a címvédő GYSEV-Ringa hazai pályán 24 pontos hátránnyal kezd a spanyol Las Palmas ellen. A másik magyar résztvevőnek, a BSE-ESMA-nak idegenben kell ledolgoznia hátrányát a francia Bordeaux-val szemben.

A férfi együttesek további vetélkedésében a csoportok első négy helyezettjei vesznek részt - rájátszásos formában. A küzdelmek egyenes kiesési rendszerben folytatódnak a négyes döntőig, amelynek összecsapásait április 20. és 22. között Münchenben rendezik meg. A címvédő az olasz Kinder Bologna.

A nőknél is a legjobb négy-négy csapat játszhat a továbbiakban, szintén ki-ki mérkőzéseken. A négyes döntőre április 6-án és 8-án a csehországi Brnóban kerül sor. A női együtteseknél a francia CJM Bourges a címvédő. Az ötödik és a hatodik helynek is különleges értéke van, mivel az ott végzett csapatok nemzeti bajnokaiknak biztosítottak helyet az Euroliga következő sorozatában. A PVSK-MiZo együttese teljesítette célját, az A-csoportban megszerezte a hatodik helyet, függetlenül a szerdai olaszországi Comóban (20.30 óra) lejátszandó utolsó mérkőzésének eredményétől.

A Ronchetti-kupában szerdán a negyeddöntő visszavágóit játsszák. A címvédő GYSEV-Ringa csapata nehéz helyzetben van, hiszen hazai pályán 24 pontos hátránnyal (65-89) kezdi a mérkőzést (17.30) a spanyol Las Palmas ellen. A másik magyar résztvevőnek, a BSE-ESMA-nak is bravúros teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy idegenben (20.30) dolgozza le hátrányát (62-63) a francia Bordeaux-val szemben. Sikerük esetén a soproniak a Priolo (olasz) - Delta Kosice (szlovák) párharc győztesével (első mérkőzésen: 63-77), míg a BSE a Ramat-Hasharon (izraeli) - Aix-en-Provence (francia) - 67-69 - továbbjutójával találkoznának az elődöntőben.

A Saporta-kupában (a címvédő litván Zalgiris Kaunas az Euroligában érdekelt) a legjobb nyolc, míg a Korac-kupában (a címvédő olasz Verona nem indult) az elődöntő mezőnye alakul ki.(MTI)