Vágólapra másolva!

A Honvéd 11 év után kupadöntőbe jutott - és megnyerte



A döntő visszavágóján, pénteken a Komjádi uszodában, hosszabbítás után a Honvéd-Spartacus 7-7-es döntetlent ért el esélyesebb ellenfelével, az FTC-Vitalinnal szemben. Ez összesítésben a Kőér utcaiak 14-13-as sikerét jelentette, így ők nyerték meg a férfivízilabda Magyar Kupát.

Az FTC-Vitalin Fodor révén a nyitónegyed felénél dolgozta le a csütörtöki első összecsapásból származó hátrányát. A második hét percben továbbra is sorra maradtak ki a helyzetek, még az emberelőnyös szituációkban is. A Spartacus nem tudott gólt lőni, ám ehhez a ferencvárosi kapus, Kósz védései is hozzájárultak.

A harmadik játékrész ötödik percében a Kőér utcaiak nem tudták kivédekezni az FTC emberelőnyös támadását, majd Matajsz gólja után nem sokkal Péter is értékesített egy négyméterest. Mivel az utolsó pillanatokban a Spartacus kettős emberelőnyből is rontott - Kósz védett bravúrosan - a ferencvárosiak megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatták a negyedik negyedet.

Ofner létszámfölényes helyzetből lőtt góljára Fodor távolról válaszolt. Ezt követően felváltva estek a gólok, majd 5-3-as ferencvárosi előnynél Kovács István, Honvéd-Spartacus edzője időt kért. Az edző elképzelése sikerrel járt, ugyanis Tóth Imre újra egyenlővé tette az összesített állást, majd mindkét oldalon még egyszer-egyszer találtak a hálóba, így következett a hosszabbítás.

A ráadásban előbb a vendégektől Tóth Imre, az FTC-től pedig Kiss ért el gólt, de Sugár döntő pillanatban szerzett találatára a Ferencvárosnak már nem volt válasza. A Spartacusnak a gólnélküli időszak után is maradt tartása, és ez döntetlent, vagyis kupagyőzelmet eredményezett.

Kovács István, a 11 év után Magyar Kupa-döntőbe jutó - de ezúttal a győzelmet is kivívó - Honvéd-Spartacus vezetőedzője így értékelte a finálét: "Az utolsó negyed előtt senki sem hitte volna az uszodában, beleértve engem is, hogy fordítani tudunk. A hosszú ideig tartó góltalanságunkba belejátszott az is, hogy végig a biztonságos védekezésre törekedtünk elsősorban. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez a győzelem olyan volt, mint amikor egy bokszoló a padlóról felállva éri el a végső sikert"

Kovács az új csapatával első diadalát aratta, de az Újpest élén korábban már számos hazai, és nemzetközi címet szerzett.

(MTI)

Ajánló: