Vágólapra másolva!

Nyert az Újpest a LEN-kupában



Az UTE-Taxi 2000 vízilabdacsapata magabiztos győzelmet aratott kedden a Komjádi uszodában a LEN-kupa elődöntőjének első mérkőzésén a horvát Jug Dubrovnik ellen.

A harmadik hét perc ugyanúgy indult, ahogy az előző zárult: Molnár lövése került a Dubrovnik hálójába, majd Kiss G. értékesített egy 4 méterest. A negyed legszebb gólját is ő szerezte, távolról a védő zónát átlőve talált a kapuba.

Az utolsó negyed elején a harmadik gólját szerző Vranjes ugyan szépített, de találatára az újpestiek háromszor válaszoltak. Binder és Katonás után az ellenállhatatlan Molnár már az ötödik gólját lőtte, így már hat góllal vezetett az Újpest.

Bár a mérkőzés utolsó gólját a horvátok szerezték, az UTE jó csapatteljesítményének és Molnár kiemelkedő játékának köszönhetően biztató előnnyel utazhat az áprilisi, dubrovniki visszavágóra.

Győzelmével az Újpest kiegyenlítette a magyar együttesek keddi nemzetközi kupamérlegét, mivel a nap folyamán a BVSC-Brendon Görögországban BL-csoportmérkőzésen vereséget szenvedett a Vouliagmeni gárdájától. A harmadik magyar kupacsapat, az FTC-Vitalin szerdán, 18.30 órakor a KEK elődöntőjében, tévés mérkőzésen fogadja a horvát Mladost Zagreb együttesét a Komjádi uszodában.

(MTI)