Vágólapra másolva!

Döntetlen a Komjádi-uszodában



Az FTC-Vitalin férfi vízilabdacsapata 8-8-as döntetlent játszott a horvát Mladost Zagreb együttesével a KEK elődöntőjének első mérkőzésén.

A második játékrész döntetlenre végződött, bár a Mladost játékosai és hívei nagyon méltatlankodtak, mert az utolsó pillanatokban a játékvezetők nem adták meg a horvátok időn túlinak minősített ejtésgólját. Szintén kevéssel a mérkőzés fele előtt végleg kipontozódott a hazaiak egyik kulcsembere, Steinmetz Barnabás.

Ráadásul a folytatásban a vendégek kapusa, Percinic kezdte ugyanolyan eredményesen hárítani a hazai lövéseket, mint a szintén több nagy védést bemutató Kósz Zoltán. Péternek a harmadik 7 perc elején lőtt gólját követően a zágrábiak sorozatban háromszor voltak eredményesek, a mesterhármast elérő világsztár, Simenc labdája egy alkalommal Kósz kezei között csúszott a gólvonalon túlra. A hatalmas szóló végén betaláló Matajsz gondoskodott azonban arról, hogy a ferencvárosiak mégsem hátrányból várták a hajrát.

A negyedik negyedben esett a legkevesebb gól, mivel mindkét csapat sokat hibázott. Hrvoje Herceg a vendégeknek szerzett vezetést, majd hozzá hasonlóan Péter is felíratkozott a háromgólosok listájára.

A végeredmény 8-8 maradt, mivel a hajrában előbb Péter rontott, majd közvetlenül az utolsó sípszó előtt Matajsz találta el ziccerhelyzetben a kapufát.

A szívósan védekező Mladost Zagreb kiharcolta a döntetlent, ami a horvátok számára döntőbe jutási esélyt, a ferencvárosiaknak rendkívül nehéz csatát ígér az április 13-i vagy 14-i visszavágóra.

(MTI)