Vágólapra másolva!

Nehéz lesz a koreaiak és az oroszok ellen<br/>

A november 28. és december 12. között Norvégiában és Dániában sorra kerülő női kézilabda-világbajnokság szombati oslói sorsolásán eldőlt: a magyar válogatott a D csoportba került a Koreai Köztársaság, Oroszország, Brazília, Kongó és Kína társaságában.

Az eseményen jelenlévő Kovács Péter, a magyar szövetség szakmai igazgatója elmondta, nagyon nehéz csoportba került Mocsai Lajos szövetségi kapitány gárdája, de a továbbjutással nem lehet gond. "A csoportból tovább kell kerülni, de onnan az út már sokkal nehezebb lesz" - tette hozzá Kovács.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára szerint "az már az első pillantásra kitűnik, hogy a D csoport, illetve a mi águnk sokkal nehezebb, mint a másik. A csoportból való továbbjutás számomra nem kérdés. Nagyon nehéz lesz a csoport élén végezni, mert a Koreai Köztársaság és Oroszország erős csapattal rendelkezik. Célunk a legjobb öt közé kerülés, ehhez viszont a kieséses rendszerű rájátszásban már a világ élvonalában tartozó együtteseket kell legyőzni."

A magyar válogatott három meghatározó játékosa szerint a vb csoportbeosztása nehéz, de egy jóhírű ellenfél legyőzésével a folytatás könnyebbé válhat.

Siti Beáta: - Az biztos, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk. A Koreai Köztársaság már hosszabb ideje nem indult nemzetközi eseményen, így nem lehet tudni pontosan, milyen játékerőt képvisel. Szerintem a célkitűzést, vagyis a legjobbak közé kerülést teljesíteni tudjuk.

Farkas Andrea: - Nem könnyű a csoport. Az oroszok és a koreaiak közül az egyiket le kell győznünk és akkor az elitbe kerülhetünk.

Kökény Beatrix: - A folytatásban csak akkor lehet könnyebb a dolgunk, ha az oroszokat és a koreaiakat megverjük.

A csoportbeosztások:

A: Norvégia, Lengyelország, Hollandia, Fehéroroszország, Csehország, Ausztrália

B: Ausztria, Franciaország, Románia, Koreai NDK, Kuba, Elefántcsontpart

C: Dánia, Németország, Macedónia, Angola, Japán, Argentína

D: MAGYARORSZÁG, Koreai Köztársaság, Oroszország, Brazília, Kongó, Kína

(MTI)