Vágólapra másolva!

Az Újpest LEN-kupa-döntő előtt<br/>

Az UTE-Taxi 2000 csapata és a rivális görög Kotszobolosz Patrasz is a férfi vízilabda LEN-kupa döntőjétől várja az évad legfontosabb sikerét, miután a bajnoki szereplés mindkét együttesnek gyengébben sikerült.

A vendégek csak a 7. helyen végeztek a görög pontvadászatban, míg velük ellentétben a magyar együttesnek még van esélye bekerülni a rájátszás négyes mezőnyébe, mivel három fordulóval az alapszakasz vége előtt az 5. helyen áll a hazai bajnokságban. Viszont a jövő évi kupaszereplést a LEN-trófea jelentené biztosan. A párharc első felvonása kedden 19.30 órakor lesz a Komjádi uszodában.

Godova Gábor, az UTE vezetőedzője elmondta, hogy a fináléban nagyobb küzdelemre számít az elődöntőnél, holott a Patraszt nem tartja nehezebb ellenfélnek a legutóbb búcsúztatott horvát Jug Dubrovniknál, amelyet itthon öt góllal vertek a magyarok. Kiderült azonban az is, hogy nem sikerült videókazettát szerezni a görögök játékának felmérésére.

A vetélytárs csapat egyik edzője, Panajotisz Vergosz sem vállalta, hogy a keddi összecsapás előtt számszerű esélylatolgatásba bocsátkozzon. Elmondta viszont, hogy együttese a fiatalítás jegyében átalakulóban van, és a horvát légiós Filipovic mellett két görög válogatott pólóssal rendelkezik.

A találkozóra - amelyet a HungaroSport élőben közvetít, az MTV pedig esetleg felvételről - csak az alkalomra kibocsátott belépők érvényesek.

(MTI)

Ajánló:

A lila-fehér honlap

Korábban:

A Belügyminisztériumtól az Ifjúsági és Sportminisztérium vagyonkezelésébe kerültek az UTE sportolói által használt létesítmények - jelentette be hétfőn Wootsch Péter, az ISM közigazgatási államtitkára, miután aláírta az erről szóló szerződést Őze István klubigazgatóval.