Vágólapra másolva!

Súlyos büntetés a Dunaferr női kézilabda-csapatának<br/>

A Dunaferr 100 000 schillinges pénzbüntetést kapott, Szabó József klubelnököt és az osztrák menedzsert, Gunnar Prokopot megütő rendezőt egy évre kitiltották a csarnokból, ezenkívül a következő két évben fokozottan odafigyelnek a magyar csapatra és a legkisebb incidens után kizárják az európai kupákból - így döntött az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) versenybizottsága a Dunaferr-Hypo Niederösterreich női Bajnokok Ligája elődöntő lefújását követő botrányos jelenetek miatt.

Az MTI tudomására jutott: az osztrák együttes óvását az EHF elutasította, mert a 48 órás határidő lejárta után tiltakozott a Hypo, arra hivatkozva, hogy az utolsó percben egy vitatott eset után tizenhét másodperccel állították vissza az órát, öt másodperc helyett. Ezen kívül az ellenőri jelentés szerint az óra visszaállításának mértékéről a zsüri a szabályok szellemében hozta meg döntését.

A Dunaferr kézilabda-szakosztálya fellebbezést nyújt be a határozat ellen. Perjámosi Sándor, a Dunaferr ügyvezető elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy meglepte a büntetés mértéke és a klub mindenképpen tiltakozni fog a döntés ellen.
- A Dunaferr ötödik éve szerepel a nemzetközi porondon, soha, semmilyen botrány nem volt az eddigi kupamérkőzéseinken. Ezúttal sem a találkozó alatt történt rendbontás, hanem utána, amit elsősorban az osztrákok sportszerűtlen magatartása idézett elő. A döntés hivatalos indoklását még nem kaptuk meg, de biztos vagyok benne, hogy tiltakozni fogunk, mert túl szigorúnak tartjuk a büntetést és nem igazságos, hogy csak minket büntettek meg - tájékoztatott az ügyvezető elnök.

Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere szerint az EHF nem volt elég szigorú.
- Egy sima bajnoki mérkőzés biztosításáért 50 000 schillinget fizetek, ehhez képest a magyarok olcsón megúszták. Az óvásunk elutasítása várható volt, a jövőben mi is manipulálni fogjuk az órát, ha hátrányba kerülünk - nyilatkozta az APA osztrák hírügynökségnek a menedzser.

(MTI)