Vágólapra másolva!

A GYSEV otthon szerzett előnyt<br/>

Harmadszor is érvényesült a hazai pálya előnye a nőikosárlabda bajnokság döntőjében. Az alapszakaszban első GYSEV-Ringa szombat este Sopronban 70-62-re nyert a PVSK ellen, és ezzel 2-1-re vezet a három győzelemig tartó fináléban.

GYSEV-Ringa - PVSK-Mizo 70-62 (34-28)
Sopron, 2500 néző
Legjobb dobók: Balogh 25/3, Kurtinaitiené 15, Bajkusa 13, illetve Grubin 20/6, Cintia 11.

A két szurkolótábornak "köszönhetően" rendkívül ellenséges hangulatban kezdődött az összecsapás. A feszültség a kosarasokra is átragadt: eleinte sok hibával, fej-fej mellett haladt a két élcsapat. A félidő közepére elsősorban a sérüléséből felépülő Baloghnak és Kurtinaitienének köszönhetően 5 ponttal elhúzott a precízebben célzó GYSEV, és az előnyt a játékrész végéig további eggyel növelte.

A folytatásban sem változott a helyzet: jobb dobószázalékának köszönhetően fokozta előnyét a GYSEV. Az egyre színvonalasabb összecsapáson már 12 ponttal elhúzott a hazai együttes, azonban a PVSK bravúros hajrával minimálisra csökkentette hátrányát (62-61).

A végjátékban viszont - mint már oly sokszor - Balogh Judit klasszisa döntött. A hihetetlen hidegvérű karmester kosaraival biztosította be nyolcpontos sikerét a házigazda. A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-1 a GYSEV javára. A 4. találkozót szerdán 18 órától rendezik Pécsett.

Saeed Armaghani, a GYSEV vezetőedzője: - Ismét nagy szívvel játszottunk. Elsősorban védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. Legközelebb Pécsett próbálkozhatunk, de az sem lesz tragédia, ha Sopronban szerezzük meg az aranyérmet.

Rátgéber László, a PVSK vezetőedzője: - Minden dicséretem a lányoké, legalábbis fegyelmezettség és hozzáállás tekintetében. Ilyen gyatra dobószázalékkal azonban nem lehet bajnokságot nyerni.

(MTI)