Vágólapra másolva!

Bajnok a GYSEV-Ringa<br/>

Idegenben nyerte meg a női kosárlabda bajnokságot a GYSEV-Ringa, miután a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén 6 ponttal verte Pécsett a PVSK-t, és ezzel az összesítésben 3-1-re győzött.

PVSK-MiZo - GYSEV-Ringa 83-89 (40-45)
Pécs, 4000 néző
Legjobb dobók: Vilutyte 26, Csák 13, Cintia 12, illetve Bajkusa 24/9, Balogh 19/3, Hollósy 18

Az előző pécsi találkozóval ellentétben ezúttal fej-fej mellett haladt a két együttes az első félidőben. Sőt, rendre a PVSK üldözte a Bajkusa, Balogh vezérelte soproniakat, akik ekkor a mezőnyben sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, és ennek köszönhetően 45-40-es előnnyel zárták a játékrészt.

A helyzet eleinte a folytatásban sem változott, a rendkívül magabiztos GYSEV a gyengén védekező PVSK ellen tovább növelte a maga javára a különbséget. Rátgéber László 50-63-as állásnál kért időt. Ez segített, mivel Vilutyte klasszismegoldásainak köszönhetően 70-71-nél már Armaghani kért szünetet.

Hihetetlen izgalmas végjáték kezdődött hat perccel a befejezés előtt, amelyben többek között Hollósi hibátlan centerteljesítményével a vendégek bizonyultak jobbnak, és a rendkívül színvonalas összecsapáson végül bajnoki címet érő 89-83-as győzelmet arattak.

Saed Armaghani, a GYSEV vezetőedzője: - Sokan leírtak bennünket a döntő előtt, szinte mindenki a Pécset tartotta esélyesebbnek. Én hittem a lányokban, ők pedig bebizonyították, hogy nemcsak nagyszerű kosárlabdázók, hanem remek sportemberek is. Külön öröm számunkra, hogy a nagy rivális otthonában sikerült megszereznünk a hőn áhított aranyérmet.

Rátgéber László, a PVSK vezetőedzője: - Tiszta szívből gratulálok a Sopronnak, mindent megtettünk a sikerért, de ezúttal ennyire tellett. Sajnos, néhány kulcsemberünk rendkívül gyenge napot fogott ki.

A GYSEV-Ringa bajnokcsapata: Veszna Bajkusa, Balogh Judit, Dénes Krisztina, Radnóty Krisztina, Hollósy Hajnalka, Szvetlana Orehova, Anitics Lívia, Béres Tímea, Dalia Kurtinaitiene, Csontos Eszter, Horváth Andrea, Dali Tímea.

(MTI)