Vágólapra másolva!

Európa-bajnokság előtt a kosárlabdások<br/>

Edzőtáborozással kezdi május 17-én Marcaliban a júniusi, franciaországi férfikosárlabda Európa-bajnokságra való felkészülését a magyar válogatott - közölte szerdán Mészáros Lajos szövetségi kapitány.

A kapitány elmondta, hogy a csapat 12-én, szerdán Bugacon találkozik először, ahol a játékosok és a válogatott segítői évadzáró vacsora keretében kapják meg az eredményességi prémiumot. Az együttes május 17-én Marcaliban kezdi meg felkészülését az Eb-re, majd június 19-én utazik Franciaországba. Közben a válogatott előkészületi mérkőzéseket játszik Horvátország, Csehország, Spanyolország, Litvánia, Jugoszlávia, Franciaország, Törökország és Szlovénia ellen itthon, illetve Franciaországban és Spanyolországban.

Mészáros a magyar együttes Eb-mérkőzéseinek most nyilvánosságra hozott kezdési időpontjaival kapcsolatban úgy vélekedett, hogy teljesen mindegy, hány órakor kell játszani, mindig a lehető legjobbat kell nyújtaniuk kosarasainak.

A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései (Clermont-Ferrand, Franciaország): Magyarország - Spanyolország június 21., 20.45; Magyarország - Oroszország június 22., 18.45; Magyarország - Szlovénia június 23., 18.45.

(MTI)