Vágólapra másolva!

Új szabályok a nemzetközi kosárlabdázásban<br/>

Szabad játékosáramlás, négyszer tízperces mérkőzések, rövidebb támadóidő - ezeket a reformokat hozta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, igaz a két utóbbit csak a sydney-i olimpia után vezetik be.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) legfelsőbb vezető testülete szerdán Barcelonában úgy határozott, hogy 2000. július 1-től a nemzetközi kupákban nem korlátozza az egy csapatban szerepeltethető külföldiek számát.

A módosítás kihirdetésekor a FIBA egyértelművé tette, hogy a nemzeti szövetségek a hazai eseményeken szigorúbb szabályokat is kidolgozhatnak. A FIBA vezetősége emellett érvénytelenítette azt a szabályt, mely szerint külföldi játékosoknak 3 évet kellett várniuk a honosításra.

A testület néhány, a sydneyi olimpia utánra tervezett szabálymódosítást is megtárgyalt. Ezek szerint a jelenleg érvényes 2X20 helyett 4X10 percet játszanának a csapatok, az első és a harmadik szünet 2-2 perces, a második negyed utáni pedig 15 perces lenne. A támadóidőt 30 másodpercről 24-re tervezik csökkenteni.

(MTI)

Ajánló:

Az NBA viszonya a nagyvilággal