Vágólapra másolva!

FTC-Vasas: nem bizonyított a bunda<br/>

A versenybíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a csapatok elkövették a legsúlyosabb sportszerűtlenséget, ezért a pályán elért eredménnyel (7-7) igazolta a vasárnapi FTC-Vasas bajnoki vízilabdamérkőzést.

A bajnoki alapszakasz közvetlen befejezése előtt lejátszott, a rájátszásba kerülést a Vasas szempontjából döntően befolyásoló mérkőzésen a szemtanúknak (a televízió közvetítette a találkozót) is feltünt a békés döntetlen. A szövetség elnöke azért kezdeményezett vizsgálatot, mert az FTC szakosztályvezetője - miközben kemény kritikát fogalmazott meg a sportág vezetéséről - többé-kevésbé elismerte: játékosai nem küzdöttek teljes erőbedobással.

A versenybíróság meghallgatta a két csapat vezetőjét, a bírókat és az ellenőrt, s utána hozta meg döntését. "Az elnökséget ért bírálat kivizsgálása nem tartozik a hatáskörünkbe, ezért az ügyet átadtuk a fegyelmi bizottságnak" - fogalmazott Marjai Zoltán, a bundagyanút vizsgáló versenybíróság elnöke.

A versenybíróság elnöke leszögezte: az FTC szakosztályvezetője részben cáfolta a sajtóban megjelent nyilatkozatainak hitelességét. Az érintett lapok - a Nemzeti Sport és a Népszabadság - képviselői a szerdai vizsgálat előtt Marjai érdeklődésére ezzel szemben megerősítették: az jelent meg, amit a Fradi-vezető mondott.

(MTI)