Vágólapra másolva!

A bajnokok bajnoka: a Dunaferr <br/>

A Dunaferr SE női kézilabdacsapata nyerte a Bajnokok Ligáját, miután vasárnap Ljubljanában 26-26-os döntetlent játszott a házigazda Krim Electa ellen. A magyar csapat 51-49-es összesítéssel hódította el a trófeát.

Krim Electa Ljubljana (szlovén) - Dunaferr SE 26-26 (12-11)
Ljubljana, 3500 néző, vezette: Amigo, Costas (spanyolok)
Ljubljana: Jovanovic - Bobocea, Doler 4, Mijatovic, Gyerepaszko 6/2, Oder 1, Sturm 10/4, cserék: Brezovar (kapus), Matuszewska 5.
Dunaferr: Farkas - Pálffy 4, Balogh 3, Megyebíróné Bohus 2, Siti 2, Mátéfi 8/4, Takács 3, cserék: Gubovova (kapus), Zsemberyné, Györgyné Oblisz, Radulovics 4.
Hétméteresek: 7/6, illetve 5/4
Kiállítások: 8, illetve 12 perc

Idegesen kezdett a Ljubljana, a Dunaferr Mátéfi és Pálffy góljaival 2-0-ra elhúzott. A magyar csapat tartotta 2-3 gólos előnyét. Pálffy kiállítása alatt egy gólra feljött a Krim (4-5), majd Doler találatával már egyenlített (15. perc, 5-5). A 21. percben Sturm révén először vezetett a szlovén bajnok (8-7). Gyerepaszko büntetőjével ledolgozta a Dunaújvárosban összeszedett hátrányát a Krim. Ekkor kapust cserélt a magyar csapat, de Gubovova sem tudott segíteni. A Ljubljana őrizte 2-3 gólos előnyét, de jobban elhúzni nem tudott.

A második félidő elején Radulovics egyenlített (12-12). Ezt követően a Krim mindig vezetést szerzett, de a Dunaferr rendre egyenlített. A 42. percben 16-16-ra állt a mérkőzés, ekkor Megyebíróné emberhátrányból ismét a magyarokat juttatta előnyhöz. A 46. percben Takács kétszer is eredményes volt (18-20), így összesítésben négy góllal vezetett a Dunaferr. Sőt, Radulovics a számára szokatlan helyről, a szélről is betalált (19-22). Ezután emberelőnyben felzárkózott a hazai csapat (22-23). Az 54. percben Sturm hétméteresével egyenlő lett az eredmény (23-23), de a végjátékban a kapkodó Ljubljana még a győzelmet sem tudta megszerezni.

Zsiga Gyula, a Dunaferr SE vezetőedzője: - Sikerült megvalósítanunk amit a mai mérkőzésre elterveztünk, vagyis a felállt fal elleni védekezést, illetve a gyors visszarendeződést. A második félidőben Radulovics beállításával a támadójátékunk is hatékony lett. Az idő szorításában a Ljubljana játéka egyre kapkodóbbá vált, és szerencsénkre nem tudták ledolgozni a dunaújvárosi találkozón összegyűjtött kétgólos hátrányukat.

Vinko Kandija, a Krim Electa Ljubljana vezetőedzője: - Gratulálok a Dunaferrnek. Bebizonyították, hogy jó csapat. Sajnos nem sok eredménnyel támadtunk, és a védekezésünk is akadozott. Csapatomat dicséret illeti, hogy a fináléig eljutott.

(MTI)