Vágólapra másolva!

A Cerbona kiszáll a sportból<br/>

A jövőben nem kívánunk részt venni a női kézilabdacsapat szponzorálásában, és semmilyen más sporttevékenységet sem fogunk támogatni - jelentette be a szerdai elnökségi ülésen Csodó Tibor, a Cerbona Rt. vezérigazgatója, a székesfehérvári Cerbona-Alcoa női kézilabda-szakosztályának elnöke.

A szakosztály anyaegyesülete, a Köfém SC 1947-ben alakult, a női kézilabdacsapat 1957-ben került fel az NB II-be, majd ezt követően felváltva szerepelt az NB I-ben és az NB I/B-ben. Öt éve folyamatosan az első osztályban játszik, az elmúlt esztendőben az alumíniumipar legjelentősebb vállalata, az Alcoa második főszponzorként vesz részt a csapat költségeinek finanszírozásában. Ennek köszönhetően sikerült jelentős igazolásokkal erősíteni, s az együttes - függetlenül az utolsó forduló, a Dunaferr elleni pénteki mérkőzés eredményétől - már ötödik a bajnokságban.

A fehérváriak - a magyar együttesek sikeres kupamérlegének köszönhetően - majdnem biztos résztvevői valamelyik legközelebbi európai kupaküzdelemnek.

Csodó Tibor az elnökségi ülésen lemondott szakosztályelnöki funkciójáról, és az elnökségben betöltött minden tisztségéről.

Budai Géza, a Köfém SC elnöke elmondta, hogy számítottak a Cerbona visszalépésére, és nem tétlenkednek: eddig információkat gyűjtöttek, és a szerdai döntés után már konkrét tárgyalásokat folytatnak jelentős cégekkel a csapat szponzorálásáról. A klub vezetése bízik abban, hogy sikerül megfelelő támogatót találni, s a csapatot egyben tartani, hogy a remélt bemutatkozás a nemzetközi porondon eredményes legyen.

(MTI)