Vágólapra másolva!

Az EHF döntése végleges<br/>

A Dunaferr SE kézhez kapta az Európai Kézilabda Szövetség döntését, amellyel az EHF a klubot sújtotta a Bajnokok Ligája elődöntőjét követő incidens miatt. A levél utolsó mondata szerint a döntés végleges, így fellebbezésnek nincs helye - tájékoztatott kedden Perjámosi Sándor, a dunaújvárosi egyesület ügyvezető elnöke.

Az április 18-i Dunaferr - Hypo Niederösterreich BL-elődöntő visszavágó mérkőzés után bántalmazták az osztrák csapat menedzserét, Gunnar Prokopot, aki az eset következtében bordatörést és szemsérülést szenvedett.

Az incidens miatt az EHF másodfokon két évre kizárta az európai kupákból a Dunaferr SE-t, az intézkedést azonban öt évre felfüggesztette. Ezen túl a magyar együttes 200 ezer schilling (mintegy 3,7 millió forint) pénzbüntetést kapott, és a következő kupamérkőzését Dunaújvárostól 150 km-re köteles lejátszani.

A Dunaferr SE elnöke, Szabó József 2000. június 30-ig nem látogathatja a csapat hazai és idegenbeli európai kupatalálkozóit, és a mindenkori ellenfél küldöttségével sem léphet kapcsolatba.

- Jogászok bevonásával megvizsgáljuk, hogy lehet-e mégis valamilyen módon kifogást emelnünk - mondta Perjámosi Sándor.

(MTI)